Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Postat de Bucataras in Ciorbe
10 Apr 2024 | 3331 vizualizari
Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o versiune vegetală, folosind ciuperci pleurotus. Este o opțiune excelentă pentru cei care apreciază gustul autentic al ciorbei, dar preferă o alternativă fără carne. Haideți să vedem cum pregătim această rețetă de ciorbă de burtă falsă sau, cum glumește Andra Mihail în rețeta video, "ciorbă de burtă fără burtă"! Pentru reteta de Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa, sunt necesare urmatoarele ingrediente: ciuperci pleurotus, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, ardei, oua, smantana.

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa:
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 morcov ras
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 300-400 g ciuperci pleurotus, tăiate felii
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 rădăcină de pătrunjel, cubulețe
  • 1/2 țelină, cubulețe
  • 1 ardei roșu, tocat cubulețe
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2 litri de apă
  • 4 gălbenușuri
  • 300 g smântână de gătit grasă 10 căței de usturoi, mărunțiți
  • Oțet de mere (după gust)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa:

Pentru uleiul de morcov, încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și adăugați morcovul ras. Căliți morcovul până devine moale și își eliberează aroma. Scoateți de pe foc și lăsați-l să se răcească.

Pentru ciorbă, încălziți uleiul de floarea soarelui într-o oală mare. Adăugați ciupercile pleurotus și căliți-le ușor. Adăugați apă peste ciuperci și apoi puneți peste ele, la fiert, întregi, ceapa, rădăcina de pătrunjel, țelina și frunzele de dafin. După câteva minute, puneți și ardeiul roșu tocat în oală. Adăugați la fiert și ulei de morcov.

Lăsați ciorba să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute, sau până când legumele sunt complet fierte și gustoase.

Într-un castron separat, amestecați gălbenușurile cu smântâna de gătit. Adăugați câte puțină zeamă de la ciorbă pentru a ajunge la aceeași temperatură cu cea din oală, apoi turnați amestecul încet în oală, amestecând continuu.

Adăugați usturoiul mărunțit în ciorbă și lăsați să fiarbă încă 5 minute.

Gustați și ajustați condimentele, adăugând oțet de mere dacă doriți un gust mai acidulat. Servește ciorba de burta falsă caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.

Cu această rețetă de Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa, vei recrea gustul autentic al ciorbei tradiționale, oferind în același timp o opțiune vegetariană sățioasă și delicioasă!

Aceasta ciorba se poate servi cu Ardei iuti in otet.

Ciupercile pleurotus sunt foarte gustoase, noi am pregatit si Reteta de ostropel cu ciuperci pleurotus sau Pleurotus cu sos de gorgonzola.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de somn in zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de somn in zeama de varza

Spalam pestele si il punem la fiert pentru 10 minute intr-o oala cu apa cat sa il acopere.Spumam de cate ori este nevoie, apoi scoatem carnea si trecem zeama printr-o sita, Curatam legumele, le...

Citeste continuarea

Ciorba de post cu cartofi noi

Postat de Valclaudia

Ciorba de post cu cartofi noi

Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2024, 16:18
Am mai făcut și eu din când în când și știm că este o supă/ciorbă tare bună...
la 10.04.2024, 16:37
la 10.04.2024, 18:57
Da, cu adevarat buna!👍👍👍
la 10.04.2024, 19:05
Ne bucuram ca va place!
la 11.04.2024, 02:02

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking