Ingrediente
- 1 ceapa mare
- 2-3 morcovi
- 3 linguri ulei de masline (sau de care va place)
- 500 g ciuperci pleurotus
- 1-2 foi de dafin
- 400 g iaurt 1,5% grasime
- 400 g smantana 24-30% grasime
- 1 capatana mica usturoi sau 1/2 capatana mare
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare, piper macinat
Mod de preparare
Ceapa si morcovii se curata, se spala, apoi ceapa se taie cubulete iar morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie putin. Se toarna peste ele 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot.
Ciupercile se spala si se scurg bine, apoi se feliaza. Se pun la fiert in apa clocotinda impreuna cu foile de dafin. Se lasa sa fiarba 20 de minute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se acreste cu zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se lasa 15-20 de minute sa se raceasca.
Se amestesca iaurtul cu smantana si cu usturoiul curatat si pisat. Se adauga cateva polonice de ciorba calda si se amesteca bine, apoi se toarna in oala peste ciorba.
Se serveste fierbinte cu un ardei iute.....da' iuteeee! :D Enjoy!
Daca o sa cititi sursa de inspiratie, o sa vedeti ca reteta a ajuns de la o Corina, in curtea alteia! :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|