Ciorba de pleurotus

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
30 Iun 2021 | 3353 vizualizari
Ciorba de pleurotus

Am vrut o ciorbiță așa mai ușoară de vară fără carne. A avut succes, Zmeișorii au savurat-o din plin.

Ingrediente

  • Ciuperci pleurotus cca. 700 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Ceapă roșie nouă 1 bucată,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac rădăcină 1 bucată,
  • Gulie 1 bucată
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Tije de țelină apio 2 bucăți,
  • Ulei de rapiță 2 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Smântână cca. 100 ml,
  • Gălbenuș de ou 3 bucăți,
  • Oțet 1 lingură.

Mod de preparare

Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme.

Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un pahar de apă la călit, cca. 10 minut la foc mediu, neacoperit.

Apoi se adaugă ciupercile tăiate fideluță, se asezonează de sare, se completează cu apă, cca. 3000 ml, apoi se lasă la fiert semiacoperit cca. 35 minute la foc mediu.

Gălbenușurile se amestecă cu oțetul și smântâna până ce se omogenizează, apoi se toarnă puțină zeamă de supă, amestecându-se ușor până ce se obține o creamă fluidă și omogenă, care se toarnă în supa fierbinte, atenție sursa de căldură să fi oprită, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Se asezonează cu leuștean și se servește fierbinte! 😉

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Postat de Bucataras

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Iata cum se prepara Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa: Pentru uleiul de morcov, încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și...

Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui

Postat de merisor67

Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui

Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam. Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2021, 21:36
interesanta, buna
la 30.06.2021, 21:57
la 30.06.2021, 22:03
la 30.06.2021, 23:18
Buna ciorbita !!!!
la 30.06.2021, 23:31

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking