Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza

Postat de gaby_d in Ciorbe
22 Ian 2014 | 7670 vizualizari
Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza

Ingrediente

  • o coasta afumata de porc
  • 5-6 cartofi
  • o bucata telina,
  • 1/2 pastarnac,
  • radacina patrunjel,
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • o ceapa
  • 250-300 ml moare de varza
  • 300 ml smantana 25% grasime
  • o lingurita boia de ardei iute
  • o foaie de dafin
  • putin cimbru
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • leustean
  • tarhon

Mod de preparare

Fara a fi una dintre cele mai light :)) ciorbite, este, fara doar si poate :P, una dintre cele mai bune.

Transeaza coasta de porc in bucatele mici, (bucati atat cat pui la o portie de ciorba) si pune-o la fiert intr-un litru de apa. Pune vasul la foc si lasa sa dea 3-4 clocote. Arunca apa, trece bucatile de carne sub un jet de apa si pune-le iar la fiert in 4-5 l apa cu putina sare.

Adauga in apa radacinoasele curatate si tocate marunt si ceapa curatata si taiata in 4.

 Lasa sa fiarba 15-20 minute , apoi adauga ardeiul spalat si tocat cubulete si cartofii curatati, spalati si taiati cuburi, foaia de dafin.

Mai lasa sa mai fiarba 15-20 minute, adauga moarea de varza si mai lasa cateva clocote.

Adauga verdeturile spalate si tocate marunt (leustean, patrunjel, tarhon), oprind putin patrunjel pentru pus in farfurie la servire, si boiaua iute.

Smantana dilueaz-o cu ciorba fierbinte si toarn-o in oala.

Adauga cimbru atat cat iei cu doua degete, potriveste gustul de sare si piper si....gata :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de burta

Postat de AlexTeacher

Ciorba de burta

Punem burta intr-un vas cu apa si adaugam 2 lingurite de bicarbonat de sodiu pe care le dizolvam. Lasam la frigider cca 2-3 ore si o spalam apoi in 3-4 ape reci. Curatam legumele. Intr-o...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de mihaelar63

Ciorba de perisoare a la grec

Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa. Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata. Se fierbe carnea pana cand incepe sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2014, 07:53
Buna
la 22.01.2014, 07:57
Îmi place că i-ai pus smântână, încă din cea grasă, cum îi stă bine unei ciorbe româneşti.
la 22.01.2014, 08:14
Vaaaai,ce m-ai plesnit! Maine fac si eu cu ciolan afumat ca mi-ai facut pofta!
la 22.01.2014, 08:17
padre, da, cum îi stă bine colesterolului
la 22.01.2014, 08:17
dantes, mena

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking