Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 ceapa verde ( partea alba + partea verde )
- 1 ardei gras galben
- 2 dovlecei mari
- 2 linguri cu pasta pentru ciorba
- 200 ml suc rosii
- 1 ou
- 2 linguri knorr
- sare
- piper
Mod de preparare
Morcovii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem mai intai in doua pe lungime si apoi feliem in felii potrivit de groase.
Ceapa o curatam, o spalam . Partea alba o tocam marunt iar cea verde o taiem rondele.
Ardeiul gras il spalam , il curatam de seminte si nervuri si il taiem cuburi .
Dovleceii ii spalam, taiem capetele , apoi ii taiem cuburi .
Punem la fiert in apa morcovul si ceapa , adaugand in apa knorr-ul.
Dupa cateva minute adaugam ardeiul gras si dovleceii si lasam sa fiarba la foc potrivit .
Adaugam sucul de rosii si potrivim de sare si piper .
Inainte cu 10 minute ca ciorba sa fie gata adaugam pasta si amestecam din cand in cand ca pasta sa nu se lipeasca.
Cand ciorba este gata , dam la foc iute , punem oul batut si amestecam bine. Mai lasam 2 minute , inchidem focul si acoperim cu un capac .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu dovlecel si ou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|