Ciorba cu gulie, smantana si sorici de porc

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
23 Ian 2017 | 5823 vizualizari
Ciorba cu gulie, smantana si sorici de porc

 Ce face ardelenul cand are un vitnamez? Raspuns corect : face slanina afumata !!! Am primit si eu o tabla de slanina de la purcel vietnamez. Slanina a fost delicioasa, nu foarte groasa si se topea in gura ca si untul. Din motive necunoscute, soricul era foarte tare. L-am folosit sa degust la o ciorba cu gulie. Da, doar cu o gulie, ca unele persoane stramba din nas la prea multe.

Ingrediente

  • o mana buna de soric de porc afumat taiat fasiute
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 3 catei de usturoi
  • 2 tije de telina apio
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia
  • 1 gulie
  • 1 ardei iute verde
  • 1 pahar smantana
  • zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

  1. Am pus pentru inceput la fiert, soricul.
  2. Se curata si se spala legumele.
  3. Morcovii se feliaza si se pun la fiert primii.
  4. Sarati putin, soricul de porc contine si el sare.
  5. Cartofii si gulia se taie cuburi.
  6. Cand morcovii sunt aproape fierti, se adauga cartoful, gulia si ceapa intreaga.
  7. Urmeaza sa adaugati ardeiul kapia taiat patrate.
  8. Cand legumele sunt patrunse, se acreste cu zeama de lamaie si  smantana.
  9. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte si se toarna inapoi in supa amestecand.
  10. Scoateti ceapa din ciorba.
  11. Serviti ciorba cu rondele de ardei iute feliat.
  12.  Gustati, sarati sau acriti daca mai este nevoie.

   Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu gulie, smantana si sorici de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie

Postat de panacris

Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și...

Citeste continuarea

Ciorba de varza cu carnat si linte rosie

Postat de mihaelar63

Ciorba de varza cu carnat si linte rosie

 Curatati si spalati  legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul se feliaza rondele sau  mai marunt . Carnatul se taie rondele . Varza se taie  fideluta . Caliti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2017, 22:00
Vreau soriciul...
la 23.01.2017, 22:01
Stiu , Cleme . A fost bataie pe el )
la 23.01.2017, 22:02
la 23.01.2017, 22:04
si eu vreau soricul, cine-mi trimite si mie in Franta? schimb cu foie gras
la 23.01.2017, 22:04
Vat de mine cat sorici ai de il pui si in ciorba ! Noi oltenii, il mancam de cand il dam jos de pe porc !

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking