Ingrediente
- 700 g oase de porc afumate
- o ceapa galbena
- 1 morcov
- 1 ardei
- o radacina pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 radacina mica telina
- o legatura leustean
- 100 ml suc de rosii
- 250-300 ml zeama de varza
Mod de preparare
Portioneaza oasele si lasa-le 20 min in apa calda.
Pune 1,5 l apa intr-o oala si pune-o pe foc.
Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi toaca-le in cuburi mici si pune-le in oala de ciorba.
Cand sunt pe jumatate fierte adauga oasele afumate.
Lasa la fiert inca 20 minute si adauga sucul de rosii.
Dupa 10 minute adaugi zeama de varza.
Cand a disparut spuma la fiert stingi focul si pui leusteanul spalat si tocat marunt.
Se serveste fierbinte cu mamaliguta sau paine, dar neaparat cu ardei iute.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu oase de porc afumate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|