Ingrediente
- 500 gr carne vita
- 200 gr carne porc
- 200 gr ceapa
- 150 gr patrunjel si pastarnac
- 200 gr morcovi
- 700 gr rosii proaspete sau 400 gr conserva ( eu am folosit conserva)
- 50 gr pasta tomate
- 2 oua
- 50 ml ulei
- 1 ardei gras rosu
- 50 gr orez
- sare si piper
- 1 lingurita vegeta
- 1 foaie dafin
- 1,5 l bors
- 2 l supa oase( eu am folosit apa)
- patrunjel verde
- leustean verde
Mod de preparare
Carnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca prin masina si jumatate se taie marunt.
Carnea cu jumatate din ceapa , sare , piper si jumatate din verdeata se amesteca bine cu ouale si orezul , apoi cu mina umeda modelam perisoarele si le asezam pe o tava umezita putin.
Zarzavatul impreuna cu ceapa si ardeiul le punem la calit impreuna cu uleiul si 100 ml apa, lasam cca.10 min.apoi adaugam supa de oase ( in cazul meu apa) potrivim cu sare si piper si apoi adaugam foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit 20 minute., dupa care adaugam perisoarele si mai lasam sa fiarba inca 15 minute .
Se adauga rosiile cubulete la cutie impreuna cu pasta de rosii diluata, adaugam si borsul si vegeta si mai lasam sa fiarba 5 minute dupa care asezonam cu restul de leustean si patrunjel.
O recomand cu mult drag, este foarte buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare speciale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|