Ciorba cu sir de porc

Postat de Bunica in Ciorbe
16 Feb 2021 | 3518 vizualizari
Ciorba cu sir de porc

M-am gandit sa fac o ciorba cu sir de porc si zeama de varza ,cat mai sunt temperaturile scazute;) Am gasit la carmangerie un sir cu ceva mai multa carnita si a fost exact ce voiam.

Ingrediente

  • 1,5 kg. sir de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • o bucata telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 linguri ardei kapia(din congelator)
  • 300 ml. suc de rosii
  • 1 ou
  • 500 ml zeama de varza
  • 1 legatura leustean

Mod de preparare

Sirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator.

Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert.

Pune oasele in vas,apa peste ele cat sa fie acoperite si putin mai mult peste ele.

Lasa sa fiarba circa 20 minute,timp in care tot iei spuma.

Cat fierb oasele curata,spala si toaca marunt zarzavatul.

Pune in oala cu ciorba zarzavatul si lasa la fiert.

Cand zarzavatul este fiert adauga sucul de rosii.

Lasa la fiert 10 min. si adauga zeama de varza.

Dupa 2-3 clocote stinge focul si adauga in oala de ciorba oul batut mestecand in oala pentru a se forma zdrenta.

Cand ciorba s-a mai racit adauga leusteanul tocat.

Serveste  ciorbita cu ardei iute.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu sir de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de os cu perisoare

Postat de Bunica

Ciorba de os cu perisoare

Pune la fiet oasele spalate. Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert. Daca este nevoie spumuieste. Dupa 20 de minute pune...

Citeste continuarea

Ciorbita de sir

Postat de epurasha2bb

Ciorbita de sir

Fierbem intr-o oala mare de cam 2 litri bucatile de carne in apa cu putina sare, luam spuma , apoi adaugam rondelute mici de morcov,bucatele de telina si pastarnac si mai lasam sa fiarba.Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2021, 19:05
Foarte gustoasa din oasele astea.
la 16.02.2021, 19:06
la 16.02.2021, 19:10
Mai ai, ca sa stiu daca vin in vizita ?
la 16.02.2021, 19:15
Buuuuna!
la 16.02.2021, 19:28

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking