Ciorba de os cu perisoare

Postat de Bunica in Ciorbe
6 Feb 2015 | 7244 vizualizari
Ciorba de os cu perisoare

Ciorba de os o fac numai in perioada rece a anului.Asa ca m-am apucat de treaba.Imi plac foarte mult ciorbele acrite cu zeama de varza sau moare.

Ingrediente

  • 2 oase de porc de la sir(coloana vertebrala):))
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina mica
  • 1 ardei gras
  • 200 g. suc de rosii
  • 300 ml. zeama de varza
  • leustean
  • Perisoare:
  • 250 g. carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 ou
  • 1 lingurita marar uscat

Mod de preparare

Pune la fiet oasele spalate.

Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert.

Daca este nevoie spumuieste.

Dupa 20 de minute pune zarzavatul(ceapa,ardeiul,morcovul,telina) tocat marunt
Intre timp pregateste perisoarele.

Toaca ceapa si amestec-o bine cu carnea si condimentele.

Pune  oul si orezul spalat.

Formezi perisoarele cu mana si le dai drumul in ciorba.

Cand perisoarele s-au fiert, adauga sucul de rosii.

Dupa ce a dat 2-3 clocote adauga zeama de varza .

Las-o la fiert 10 minute .

Stinge focul si adauga leusteanul tocat.

Serviti cu mamaliga si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Postat de privatelaura

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Postat de AdrianUdrea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.  Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2015, 14:20
Osul ala mare e al meu,sa nu-l dai nimanui....
la 06.02.2015, 14:24
ce buna e
la 06.02.2015, 14:25
Si os si perisoare, crd ca a iesit o ciorba grozav de buna!
la 06.02.2015, 14:27
Ce ciorba buna!
la 06.02.2015, 14:30
E o bunatate,Merisor!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking