Ingrediente
- 2 oase de porc de la sir(coloana vertebrala):))
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata telina mica
- 1 ardei gras
- 200 g. suc de rosii
- 300 ml. zeama de varza
- leustean
- Perisoare:
- 250 g. carne de porc tocata
- 1 ceapa
- 2 linguri orez
- sare
- piper
- 1/2 lingurita cimbru
- 1 ou
- 1 lingurita marar uscat
Mod de preparare
Pune la fiet oasele spalate.
Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert.
Daca este nevoie spumuieste.
Dupa 20 de minute pune zarzavatul(ceapa,ardeiul,morcovul,telina) tocat marunt
Intre timp pregateste perisoarele.
Toaca ceapa si amestec-o bine cu carnea si condimentele.
Pune oul si orezul spalat.
Formezi perisoarele cu mana si le dai drumul in ciorba.
Cand perisoarele s-au fiert, adauga sucul de rosii.
Dupa ce a dat 2-3 clocote adauga zeama de varza .
Las-o la fiert 10 minute .
Stinge focul si adauga leusteanul tocat.
Serviti cu mamaliga si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|