Ingrediente
- 1ciolan afumat mai mare de 1 kg
- 1litru de zeama de varza
- 4 morcovi
- 1 patrunjel radacina
- 1 telina mica
- 3 cepe
- 1 dovlecel mic
- 150 de grame de fasole verde pastai
- 100g mazare
- 3 ardei gras taiat cuburi
- varza taiata fideluta - dupa gust
- 3 cartofi cuburi
- 3 rosii taiate in cuburi
- leustean
- sare, piper
- 1 ou
Mod de preparare
- Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece.
- Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga morcovii, telina si patrunjelul.
- Se lasa sa fiarba pe foc mic.
- Cand morcovii sunt fierti pe jumatate (incep sa se inmoaie) se adauga restul legumelor, mai putin cartofii si rosiile.
- Se verifica si carnea sa fie fiarta, daca nu mai lasam ciorba pe foc pana se fierbe.
- Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape facute se adauga si cartofii.
- Dupa ce au fiert si acestia, se pun rosiile fara pielita, taiate in cuburi si zeama de varza pe care am fiert-o separat.
- Se lasa sa dea 2-3 clocote si se trage de pe foc.
- Se bate bine un ou si se adauga in oala cu ciorba.
- Se spala si se toaca fin leusteanul, se presara pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de afumatura cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|