Ciorba de agrise

Postat de carla27carla in Ciorbe
22 Iun 2016 | 7034 vizualizari
Ciorba de agrise

o ciorbita de sezon

Ingrediente

  • 4-5 aripioare de pui
  • 1 ceapa alba
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina radacina
  • 2 oua
  • 200 ml smantana de gatit
  • 250 gr agrese
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala aripioarele de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa in circa 4 l de apa. Se lasa sa fiarba si se ia spuma.Se curata ceapa, morcovii si telina si se spala. Ceapa se toaca marunt si morcovii si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. In mod normal morcovul si telina se calesc in ulei, dar eu sunt la regim asa ca nu am calit. Cand aripioarele sunt aproape fierte se pune ceapa tocata si radacinoasele date pe razatoare sau calite daca le caliti. Se lasa sa fiarba, iar cand sunt fierte toate se pun agresele si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata. Se potriveste de sare si piper. Se pregateste dreseala : se amesteca galbenusurile cu smanatana, se pune din supa fierbinte peste dreseala ca sa se ajunga la temperatura ciorbei ,apoi se toarna in ciorba ,in fir subtire, amestecand continuu. Albusurile le punem in ciorba si se lasa sa fiarba pana la coagularea lor inainte de a pune dreseala.Se pune dupa preferinta patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de agrise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de praz

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de praz

Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare. Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Fasolea se lasa peste noapte intr-o cratita acoperita cu apa. Pancetta cuburi se pune cateva minute la "prajit" fara a se pune ulei(isi lasa din grasimea ei),dupa care se adauga in oala de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2016, 14:17
Nu am mancat niciodata dar cred ca este buna.
la 22.06.2016, 15:39
nici eu, dar cred ca e gustoasa!
la 26.06.2016, 19:20
Intradevar este foarte buna si racoroasa ,multumesc de aprecieri!
la 30.06.2016, 12:04

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking