Ciorba din legume de vara dreasa cu iaurt

Postat de merisor67 in Ciorbe
27 Iun 2019 | 4217 vizualizari
Ciorba din legume de vara dreasa cu iaurt

Plină de gust și culoare această ciorbă din legume de vară dreasă cu iaurt este bună atât caldă, cât mai ales rece de la frigider, în zilele toride de vară. Am adăugat în această ciorbă majoritatea legumelor pe care le-am găsit pe tarabele din piață, mai puțin vinetele și varza. Am ales să tai legumele fideluță să fie în ton cu păstăile de fasole și au arătat așa ca niște tăiței.

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 dovlecel
  • 350 g păstăi de fasole fideluță
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 3 roșii de grădină
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 3,5 l apă
  • sare
  • piper
  • 200 g iaurt
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri oțet
  • 3 fire leuștean
  • 3 fire mărar
  • 3 fire pătrunjel verde
  • 3 fire frunze de țelină

Mod de preparare

Curățăm păstăile de fasole de capete, le spălăm bine în apă rece și le rupem în două. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori. Curățăm morcovul, păstârnacul și țelina și le tăiem în franjuri cu ustensila de curățat, sau le putem da pe răzătoarea mare. Dovlecelul fiind de grădină cu coaja tare, îl curățăm, îi îndepărtăm și semințele și îl tăiem în franjuri. Ardeiul, curățat de semințe și nervuri îl tăiem julien. Roșiile le opărim în apă clocotită cu puțină sare și le decojim, apoi le feliem subțire. Spălăm bine verdeața și o lăsăm pentru la final. Frunzele de țelină le tocăm, rupem și lujerii în bucăți mai mici, că lasă un gust bun în ciorbă. Punem apa la fiert într-o oală încăpătoare. Când începe să fiarbă adăugăm o lingură de sare și amestecăm până la diluare. Adăugăm păstăile de fasole și le lăsăm să fiarbă fără a acoperi oala, până se pătrund. Punem uleiul la încins și călim ceapa în el, doar până devine ușor sticloasă. Adăugăm, apoi, franjurii de morcov, păstârnac și țelină și amestecăm usor pentru a se pătrunde și aceștia. Mai picurăm și puțină zeamă de la fasole, pentru a nu se prăji legumele prea rău. Când rădăcinoasele sunt pătrunse, adăugăm franjurii de dovlecel și de ardei. Mai amestecăm de câteva ori legumele pe foc, apoi le dăm deoparte. Când păstăile de fasole sunt bine pătrunse, adăugăm legumele călite și lujerii de țelină și lăsăm ciorba să fiarbă 10-15 minute, la foc mic spre mediu. Adăugăm, apoi, roșiile și peste 5-6 minute, adăugăm frunzele de țelină tocate. Acestea nu se adaugă la final cu celelalte verdețuri, pentru că sunt mai tari și necesită puțin timp de fierbere pentru a-și lăsa aroma. Amestecăm gălbenușurile cu smântâna și oțetul, apoi diluăm amestecul cu supă fierbinte și îl turnăm în fir subțire, în ciorbă, amestecând intens pentru omogenizare. Mai lăsăm ciorba să fiarbă pentru 2-3 clocote, timp în care îi potrivim gustul cu sare și piper, apoi stingem focul și adăugăm verdeața tocată. Este foarte gustoasă această Ciorbă din legume de vară dreasă cu iaurt! Prima porție se servește fierbine, că e bună atunci, imediat după stingerea focului, apoi este bună rece, de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din legume de vara dreasa cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat

Postat de mihaelar63

Ciorba  ardeleneasca  de cartofi cu os afumat

Osul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa  sa-l acopere). Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la...

Citeste continuarea

Ciorba de pui cu taietei de casa

Postat de Oana

Ciorba de pui cu taietei de casa

Mai intai, portioneaza puiul si pune-l la fiert in apa rece. Curata legumele pentru ciorba si toaca-le marunt. Aduna spuma formata la suprafata si apoi adauga legumele in ciorba. Lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2019, 13:09
Foarte bună ciorbița asta, la așa vremuri...!
la 27.06.2019, 13:19
Arata super!
la 27.06.2019, 13:36
Mulțumesc, Rodica! Rahela
la 27.06.2019, 13:37
Yammi.
la 27.06.2019, 13:44
Diana

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking