Ciorba de loboda si cartofi

Postat de panacris in Ciorbe
2 Apr 2017 | 10774 vizualizari
Ciorba de loboda si cartofi

;) O nouă premieră în bucătăria Panacris ;) Nu credeam că va veni această zi așa curând :) Da, am niște reminsecențe prinvind: loboda, leușteanul, ștevia și borșul :D Dar, ușor, ușor, am început să mă împrietenesc cu ele :D Mai am un hop, :D ștevia =))  Daaaa, știu că ptr voi e ceva normal o astfel de ciorbiță, dar ptr familia Zmeilor e mai greu de digerat :D :)))  Chiar că e una dintre retetele de post economice, chiar economice ;) Majoritate ingredientelor sigur sunt în cămara fiecăruia ;) Iar ștevia și ceapa verde nu costă mai mult de 4 lei ;) Gata cu vorba, să trecem la treabă.

Ingrediente

  • Lobodă roșie și alba 4 legături mari,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Ulei de floarea sarelui 2-3 linguri,
  • Morcov 2 bucăți,
  • Țelină o felie de cca. 50 g,
  • Leuștean 2 fire,
  • Pătrunjel ½ legătură,
  • Cartofi 4 bucăți mari,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Borș cca. 300 ml.

Mod de preparare

Ceapa galbenă și cea verde se curata, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în uleiul de floarea soarelui, cu o jumătate de cană de apă. După ce a devenit translucidă, se adaugă morcovul, țelina și cartofii, curățați și mărunțiți, lăsându-se la înăbușit cca. 10 minute. Se adaugă loboda curățată și tăiată fideluță, se asezonează de sare și piper, se completează cu cca. 2000 ml de apă, apoi se lasă la fiert la foc mediu cca. 2 de minute. După acest interval de timp, se adaugă verdețurile tocate mărunt și borșul, lăsându-se la fiert încă vreo 5 minute la foc mic. 

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

Postat de Bucataras

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

Iată cum se prepară Rețeta de ciorbă de lobodă cu ștevie: Toate legumele se toacă în cubulețe. Într-o cratiță pentru ciorbă, se încinge uleiul de floarea...

Citeste continuarea

Bors de primavara, cu loboda si cartofi

Postat de RODIMUR

Bors de primavara, cu loboda si cartofi

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie. Se curăță...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2017, 18:45
Ai dat-o pe loboda?
la 02.04.2017, 19:09
vin sa gust
la 02.04.2017, 19:22
Am probat și eu Cleme un bucătar trebuie să guste din orice crește și mișcă )
la 02.04.2017, 19:48
si eu am facut azi, dar cu stevie
la 02.04.2017, 19:57
abia astept sa iasa in gradina loboda

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking