Ciorbă de burechite

Postat de diaconta in Ciorbe
22 Sep 2013 | 3791 vizualizari
Ciorbă de burechite

Foarte mult mi-a plăcut aceasta ciorbiţă de când am vazut-o la Adina(Toamna07)http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-burechite-45239.html aşa că azi i-a venit rândul.Mie nu mi-a ieşit aşa frumoasa ca şi a ei,dar este deosebit de gustoasă,asta şi pentru că nu am mai citit reţeta,am făcut cum mi-am adus aminte.

Ingrediente

  • 400 g piept de pui
  • Un ou
  • O ceapa mica
  • 1 ou +100 gfaina pentru foaie
  • 4 morcovi
  • O telina radacina mica
  • O radacina patrungel
  • Gulie
  • Un cub bors magic
  • Sare,piper,boia
  • Ulei
  • Patrunjel verde
  • Smântâna pentru servit

Mod de preparare

Am tocat carnea si am condimentat-o.Intr-o cratita am pus putin ulei si am calit ceapa apoi am pus si carnea.

Dupa ce s-a racit,am amestecat cu un ou si am pus verdeata.

Dintr-un ou si 100 g faina,putina sare,am facut o foaie ca pentru taietei.

Am întins-o cu masina de taietei,dar nu am fost prea inspirata în privinta asta,am facut-o prea subtire si nici n-am putut s-o tai prea bine.

Am taiat patrate din foaie si pe fiecare am pus câte o biluta din carne,apoi am împachetat carnea cu foaia.

Dupa aceea am vazut ca foaia ar fi trebuit unsa cu ou si apoi pusa carnea.

Am lasat deoparte pachetelele astfel formate.

Zarzavatul l-am curatat si l-am taiat rondele.

Intr-o oala am pus putin ulei si am calit zarzavatul.

Am pus putina boia si am umplut oala cu apa (aprox.4 l).

Am pus sare.

Când zarzavatul a fost aproape fiert am pus în oala piper,cubul de bors si burechitele,cu grija sa nu se desfaca.

Le-am fiert pâna s-au ridicat deasupra,dar nu mai mult de 10 minute.

Am pus patrunjel verde si am oprit focul.

Adina a pus si cartofi si fasole,dar mie mi s-a parut foarte consistenta si asa.

Am servit cu smântâna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de burechite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Retete similare

Ciorba de burechite

Postat de merisor67

Ciorba de burechite

Incepem cu aluatul  care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute. Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua. Adaugam putina sare si incepem sa...

Citeste continuarea

Ciorba de burechite

Postat de Criss

Ciorba de burechite

Din ou si faina se face un aluat de taietei, care se intinde intr-o foaie subtire dreptunghiulara. Cantitatea de faina e relativa si depinde de marimea oului folosit. Aluatul trevuie sa fie mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2013, 21:48
Ce buna este!
la 22.09.2013, 21:48
ce "e" alea burechite?
la 22.09.2013, 21:50
Burechita este o gramajoara de carne infofolita in foaie de taitel - asa a explicat Adina(Toamna7)!
la 22.09.2013, 21:53
Asta vroiam si eu sa intreb,ce sunt alea ''burechite'',dar am citit comentariile si m-am luminat...
la 22.09.2013, 21:54
citeste reteta, sefu'

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking