Ciorba de burechite

Postat de merisor67 in Ciorbe
5 Oct 2014 | 11508 vizualizari
Ciorba de burechite

Am vazut aceasta reteta la Laura Laurentiu si tare m-a incantat, am zis: neaparat trebuie incercata! Nu am respectat eu intocmai reteta ei din lipsa unor ingrediente, dar tare buna a iesit. Burechitele sunt un fel de tortellini.

Ingrediente

  • 500 gr carne toccata amestec: vita + porc
  • 3 oua
  • 120 gr faina
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica + cateva Frunze
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 rosii mari
  • 200 gr smantana
  • 2 linguri otet
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 1 ciupitura tarhon uscat, maruntit
  • 1 ramura cimbru uscat
  • Sare
  • Piper
  • 5 l apa

Mod de preparare

Incepem cu aluatul  care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute.

Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua.

Adaugam putina sare si incepem sa strangem faina de pe margini peste oua, amestecandu-le si formand astfel un aluat tare.

Daca aluatul este lipicios mai adaugam putina faina.

Punem un bol de sticla peste aluat si il lasam la odihnit pana se formeaza putin condens in bol(aproximativ 20-30 de minute)

Intre timp ne ocupam de restul ingredientelor.

Maruntim carnea fin, trecand-o de 2 ori prin masina de tocat si o amestecam cu o ceapa tocata fin,  putina sare, piper macinat si cimbru.

O lasam si pe aceasta la odihnit.

Curatam legumele si le tocam cubulete, apoi le punem in apa rece cu putina sare si le fierbem pana se patrund , aproximativ 15 minute dupa care adaugam rosiile curatate si taiate cubulete, apoi tarhonul, foile de dafin si crenguta de cimbru si mai fierbem ciorba la foc mediu, 10 minute

Intre timp este odihnit si aluatul pe care il vom intinde intr-o foaie subtire, pe masa infainata.

Ne-a mai ramas un ou de la ingrediente, pe care il vom sparge si vom separa albusul de galbenus.

Batem albusul spuma si vom unge cu el aluatul intins.

Daca mai ramane putin albus, il vom amesteca in carnea toccata.

Taiem aluatul in patratele.

Formam bilute mici din carnea tocata si le asezam pe patratele.

Lipim doua colturi de aluat, ulul peste altul, iar pe celelalte doua le aducem deasupra, unindu-le si formand astfel burechita.

Scufundam burechitele in ciorba si le vom lasa sa fiarba nu mai mult de 10 minute, dupa care adaugam galbenusul de ou ramas, amestecat cu smantana si otetul si diluate cu putina zeama fierbinte.

Amestecam de cateva ori in oala sa se omogenizeze supa si stingem focul.

Inlaturam crenguta de cimbru si foile de dafin si adaugam apoi patrunjelul tocat marunt.

 Servim  fierbinte cu ardei iute si fara paine. J

Sursa mea de inspiratie:

http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/supe-ciorbe/ciorba-de-burechite.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burechite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Retete similare

Ciorbă de burechite

Postat de diaconta

Ciorbă de burechite

Am tocat carnea si am condimentat-o.Intr-o cratita am pus putin ulei si am calit ceapa apoi am pus si carnea. Dupa ce s-a racit,am amestecat cu un ou si am pus verdeata. Dintr-un ou si 100 g...

Citeste continuarea

Ciorba de burechite

Postat de Criss

Ciorba de burechite

Din ou si faina se face un aluat de taietei, care se intinde intr-o foaie subtire dreptunghiulara. Cantitatea de faina e relativa si depinde de marimea oului folosit. Aluatul trevuie sa fie mai...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.10.2014, 12:15
Si eu ma duceam cu gandul la ce ciumperci...din astea nu vreau....ca ingrasa...
la 05.10.2014, 12:15
Ma pun si io la o portie
la 05.10.2014, 12:18
Cleme, cam toate ingrasa, ce ne facem? ))
la 05.10.2014, 12:18
Trage scaunul aproape, Crisulina
la 05.10.2014, 12:20
Cu mare drag Meri

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking