Ingrediente
- 1 kg de rasol de carne vitel
- 1 kg burta de vita prefiarta refrigerata
- 3 foi de dafin
- piper boabe
- 4 litri de apa
- 4 lingurite de sare
- 2 morcovi mari + 1 morcov mare ras
- usturoi una capatana
- 5 galbenusuri de ou
- 300 ml de smantana de casa sau smantana pentru gatit care este mai indicata
- zeama de pe ardei iute murat
Mod de preparare
Intr-o oala se pune carnea de vitel la fiert impreuna cu morcovii taiati cubulete, cu foile de dafin, cu boabele de piper si cu sarea. Se culege spuma pe masura ce incepe sa fiarba. Se lasa la fiert la foc mic pana ce carnea este fiarta, aprox 2 ore.
Se strecoara supa, mutand-o intr-o oala curata. Carnea se desface in bucatele mici si se pune inapoi in supa de vitel. La fel si morcovii taiati cubulete. Intr-o alta oala se mai pune la fiert burta de vitel prefiarta. Dupa fierberea ei apa aceasta se arunca, iar burta fiarta se pune peste supa de vitel. Se readuce supa la fierbere.
Intr-o alta oala se rade morcovul pe razatoarea mica si se caleste in putin ulei ( pentru a avea supa culoare), se pune peste supa. Se mai lasa sa fiarba 15-20 de minute. Se curata usturoiul si se rade, se amesteca cu 2 linguri de apa rece, se toarna in oala de ciorba. Se asezoneaza in functie de cat de iute ne place cu zeama de pe ardeiul iute murat. Focul trebuie stins.
Se separa intr-un castron galbenusurile de ou si se amesteca impreuna cu smantana. Se amesteca cu ajutorul unui tel. Se tempereaza acest amestec, punand cate putina supa fierbinte peste. Se amesteca bine dupa fiecare portie de supa adaugata pentru a nu se face cocolosi. La final se adauga si aceasta compozitie in oala de ciorba ( FOCUL DEJA ESTE STINS DE SUB OALA ), in acest mod nu se fac fluturi in ciorba de la socul termic. Daca se foloseste smantana pentru gatit riscul de a se face fluturi in ciorba este minim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|