Ingrediente
- o punga de burta prefiarta decongelata
- 3 L stock de legume sau concentrat de legume de buna calitate
- 2 cani lapte (250 g/cana)
- 200 g branza topita de buna calitate
- 1 morcov dat prin razatoarea mica
- 2 linguri ulei fie el de masline sau de floarea soarelui
- 2 galbenusuri ou
- 3 catei usturoi facut mujdei fin (pasta)
- Pentru servit, dupa plac
- otet
- lamaie
- piper
- ardei iute
Mod de preparare
Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute.
intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte.
Dupa ce au trecut cele 20 minute, batem putin galbenusurile cu putina sare si adaugam o cana de lapte rece, iar cealalta in oala cu ciorba. Desfacem galbenusurile si luam cu polonicul cate putina ciorba si adaugam peste galbenusurile cu lapte, apoi repetam inca o data procedura. Apoi continutul il mutam inapoi in oala, invers din castron in oala si amestecam, focul trebuie sa fie mic.
Dupa ce am adaugat tot lichidul din castron, asteptam sa dea in clocot, adaugam branza topita rupta bucati mici cu mana sau data prin razatoarea mare. Eu am facut dupa prima varianta. Amestecam pana se dizolva toata branza.
Trecem morcovul calit prin sita si il adaugam la ciorba.
Adaugam usturoiul, oprim flacara si lasam 10 minute.
Se serveste si se drege dupa preferinte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta express" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|