Ciorba de burta express

Postat de Ksenya in Ciorbe
21 Aug 2019 | 4945 vizualizari
Ciorba de burta express

Cu totii stim ca pentru a prepara o ciorba de burta necesita mult timp, insa astazi vin cu o varianta mai rapida, de a o gati expres .  Daca nu dispuneti de mult timp sau nu aveti rabdarea sa o preparati in mod clasic si vreti totusi sa va dregeti rapid cu minunata ciorba, incercati si varianta aceasta.

Ingrediente

  • o punga de burta prefiarta decongelata
  • 3 L stock de legume sau concentrat de legume de buna calitate
  • 2 cani lapte (250 g/cana)
  • 200 g branza topita de buna calitate
  • 1 morcov dat prin razatoarea mica
  • 2 linguri ulei fie el de masline sau de floarea soarelui
  • 2 galbenusuri ou
  • 3 catei usturoi facut mujdei fin (pasta)
  • Pentru servit, dupa plac
  • otet
  • lamaie
  • piper
  • ardei iute

Mod de preparare

Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute.

intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte.

Dupa ce au trecut cele 20 minute, batem putin galbenusurile cu putina sare si adaugam o cana de lapte rece, iar cealalta in oala cu ciorba.  Desfacem galbenusurile si luam cu polonicul cate putina ciorba si adaugam peste galbenusurile cu lapte, apoi repetam inca o data procedura. Apoi continutul il mutam inapoi in oala, invers din castron in oala si amestecam, focul trebuie sa fie mic.

Dupa ce am adaugat tot lichidul din castron, asteptam sa dea in clocot, adaugam branza topita rupta bucati mici cu mana sau data prin razatoarea mare. Eu am facut dupa prima varianta. Amestecam pana se dizolva toata branza. 

Trecem morcovul calit prin sita si il adaugam la ciorba.

Adaugam usturoiul, oprim flacara si lasam 10 minute.

Se serveste si se drege dupa preferinte.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta express" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Ciorba de perisoare din carne de pui

Postat de mirela0911

Ciorba de perisoare din carne de pui

Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 4 litri) si in momentul in care da in clocot, se pune radacina de patrunjel curatata, telina curatata si ceapa intreaga, doar curatata. Morcovul curatat se...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din piept de pui

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de perisoare din piept de pui

Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2019, 19:46
la 21.08.2019, 20:43
la 21.08.2019, 21:19
la 22.08.2019, 09:28
Interesantă și această variantă cu brânza topită!
la 22.08.2019, 09:38

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking