Ciorba de cartofi

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
16 Sep 2019 | 4037 vizualizari
Ciorba de cartofi

 Mi-am dorit o ciorbita de cartofi din aceia buna . Pe la noi prin Ardeal chiar daca nu ai carne la masa -pui o felie doua de slaninuta si ai rezolvat gustul si aroma ,, fericirii stomacului "" . Adica vreau sa va spun ca slaninuta noastra afumata este un bun potentiator de gust :D

Ingrediente

  • 7 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 catei usturoi
  • 2 rosii mari coapte
  • 100 gr slaninuta afumata feliata
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita boia de ardei ungureasca
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Spalati si curatati legumele .
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Ardeii se taie tot  marunt .
  3. Radacinoasele se toaca cubulete .
  4. Cartofii se tai e cuburi .
  5. Se Pune la calit ceapa si ardeii .
  6. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune la prajit si slaninuta si radacinoasele .
  7. Cand aceasta incepe sa se inmoaie si sa elibereze grasime , puneti boia si amestecati .
  8. Turnati deasupra 2 litrii de apa .
  9. Pentru rapiditatea pregatirii eu infierbant apa la fierbator .
  10. Sarati si lasati 10 minute la fiert .
  11. Dupa aceasta adugati cartofii , rosiile tocate marunt .
  12. Eu pun cartofii la fiert  in doua transe .
  13. Cei pusi mai repede se vor zdrobi mai tare si vor forma consistenta ciorbei .
  14. Cam dupa un clocot pun si a doua parte de cartofi .
  15. La sfarsit se pune ardeiul iute taiat rondele si mararul verde, patrunjelul tocate marunt .
  16. Gustati ciorba si sarati daca mai este nevoi e.
  17. Serviti ciorba de cartofi insotita de ceapa rosie sau verde si ardei iuti .

                                         Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

Postat de Bucataras

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

Iată cum se prepară Rețeta de ciorbă de lobodă cu ștevie: Toate legumele se toacă în cubulețe. Într-o cratiță pentru ciorbă, se încinge uleiul de floarea...

Citeste continuarea

Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui

Postat de cristeena20

Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui Bucatile de carne (eu am folosit piept, coaste si gat ) se spala si se pun in oala la fiert. Deoarece eu am avut carne de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2019, 20:00
buna buna
la 16.09.2019, 20:10
Imi place mult, mult ciorba de cartofi! Dar pentru mine fara slaninuta, ca eu sunt din aia mai cu mofturi, cu mancare mai dietetica ))
la 16.09.2019, 20:13
Una din ciorbițele preferate...!
la 16.09.2019, 20:44
la 16.09.2019, 20:59
Foarte gustoasa!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking