Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse

Postat de AdrianUdrea in Ciorbe
17 Sep 2018 | 5955 vizualizari
Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse

„Provocarea GastroArt” Pentru ca este una dintre ciorbele copilariei mele, preparata de bunica mea, m-am gandit ca este chiar perfecta pentru a participa cu ea la „Provocarea GastroArt”. Este o ciorba de cartofi cu multe legume, in special radacinoase, pe care noi o serveam cu ceapa rosie, iar bunicul mai punea alaturi si un țoi cu țuică de prune din productia proprie. Zicea el ca merge bine cu ciorba acra.  

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1/4 radacina de telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 250 ml bulion de corcoduse
  • sare
  • cimbru
  • frunze de telina
  • patrunjel verde
  • 100 ml ulei
  • 3 l apă

Mod de preparare

Se curata ceapa, se spala, se toaca solzisori si se pune la calit in uleiul incins.

Se curata radacinoasele, se toaca in cuburi si se adauga peste ceapa, cand aceasta isi schimba culoarea. Se amesteca bine si se lasa la calit pana cand toate legumele incep sa se patrunda.

Se adauga apoi, apa fierbinte si se lasa ciorba sa fiarba pentru cateva clocote.

Intre timp, se curata cartofii, se spala si se taie in cuburi mai mari.

Se adauga in ciorba, cand legumele sunt aproape fierte.

Se adauga si putina sare si putin cimbru uscat.

Cand cartofii incep sa se patrunda, se adauga bulionul de corcoduse, preparat anterior si pastrat la borcane.

Dupa cateva clocote, se adauga si ardeiul curatat si tocat in cuburi si frunze de telina tocate marunt.

Acestea dau ciorbei o aroma placuta.

Se mai potriveste gustul ciorbei de cartofi cu cele necesare, iar dupa stingerea focului se adauga patrunjelul verde, tocat marunt.

Este o ciorba gustoasa, acrisoara si placut aromata, de la cimbru si frunzele de telina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se...

Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat

Postat de mihaelar63

Ciorba  ardeleneasca  de cartofi cu os afumat

Osul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa  sa-l acopere). Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2018, 17:28
buna buna
la 17.09.2018, 17:59
la 17.09.2018, 18:08
Tare bună este!
la 17.09.2018, 18:08
Bună, ciorbița de cartofi...! N-am acrit niciodată cu corcodușe, nu știu cum este, pentru că eu umplu și folosesc borș...!
la 17.09.2018, 18:30
O portie, sa fie rece si aduc eu ceapa, nu-ti cer....

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking