Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- 1/4 radacina de telina
- 1 morcov
- 1 ardei
- 250 ml bulion de corcoduse
- sare
- cimbru
- frunze de telina
- patrunjel verde
- 100 ml ulei
- 3 l apă
Mod de preparare
Se curata ceapa, se spala, se toaca solzisori si se pune la calit in uleiul incins.
Se curata radacinoasele, se toaca in cuburi si se adauga peste ceapa, cand aceasta isi schimba culoarea. Se amesteca bine si se lasa la calit pana cand toate legumele incep sa se patrunda.
Se adauga apoi, apa fierbinte si se lasa ciorba sa fiarba pentru cateva clocote.
Intre timp, se curata cartofii, se spala si se taie in cuburi mai mari.
Se adauga in ciorba, cand legumele sunt aproape fierte.
Se adauga si putina sare si putin cimbru uscat.
Cand cartofii incep sa se patrunda, se adauga bulionul de corcoduse, preparat anterior si pastrat la borcane.
Dupa cateva clocote, se adauga si ardeiul curatat si tocat in cuburi si frunze de telina tocate marunt.
Acestea dau ciorbei o aroma placuta.
Se mai potriveste gustul ciorbei de cartofi cu cele necesare, iar dupa stingerea focului se adauga patrunjelul verde, tocat marunt.
Este o ciorba gustoasa, acrisoara si placut aromata, de la cimbru si frunzele de telina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|