Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
29 Feb 2020 | 1745 vizualizari
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

 Incetut-incetut am ajuns si la ciorba cu nr.300. Ce ciorbita mai buna poate fi in acest sezon, decat una traditionala de cartofi cu afumatura proaspata ? O ciorba buna, hranitoare, cum doar in Ardeal se face. Daca ai pe masa asa ceva, nu mai ai nevoie nici de aperitiv, nici de felul doi.

Ingrediente

  • 500 gr afumatura proaspata
  • 1 kg cartofi
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 pahar bulion
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita pasta Eros Pista [ardei iuti tocati]-de casa
  • 4 linguri pasta de ardei cu telina-de casa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri tarhon conservat in otet-de casa
  • piper proaspat macinat
  • patrunjel verde
  • sare-facultativ

Mod de preparare

  1. Carnea afumata se spala si se portioneaza.
  2. Puneti carnea la fiert in ap .
  3. Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent.
  4. Pentru operativitate folositi apa clocotita cu ajutorul fierbatorului.
  5. Curatati si spalati legumele. Cartofii se taie cuburi.
  6. Morcovul si telina se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt.
  7. Sotati folosind o oala mai mare in ulei, ceapa. Adaugati morcovul si telina.
  8. Se pune pasta de ardei iute, pasta de ardei dulce si boiaua. Amestecati.
  9. Turnati deasupra apa si afumatura care au fiert deja pe jumatate.
  10. Continuati fierberea si dupa 10 minute se pun cartofii si foaia de dafin la fiert.
  11. La sfarsitul prepararii se drege ciorba cu bulion si tarhon in otet tocat marunt. Piperati.
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie. Afumatura in general este mai sarata si s-ar putea sa nu mai aveti nevoie de sare.
  13. Garnisiti ciorba cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Supa-crema de peste

Postat de cristeena20

Supa-crema de peste

- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc II

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de porc II

Am pus la fiert boabele de fasole in apa sarata impreuna cu frunze de telina. Cand fasolea a fost aproape fiarta am adugat si mazarea verde. Curatati  legumele si le spalati....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.02.2020, 23:17
Prezent, asta-mi place maxim...
la 29.02.2020, 23:20
Chiar in momentul acesta ma gandeam la tine . Tu ai deja lingura S-a ciobit putin la coada , dar merge !!!
la 29.02.2020, 23:27
Imi place tare mult ciorba de cartofi cu afumatura !
la 29.02.2020, 23:37
Ce minunatie ai preparat draga mea...e un vis!
la 29.02.2020, 23:41
Ce surpriza !!! M abucur ca esti aici !!! Multumesc de apreciere

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking