Ciorbita rapida de purcel

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
31 Mar 2020 | 1332 vizualizari
Ciorbita rapida de purcel

 Am vrut sa -i zic acestei ciorbe -de mare viteza. Adica, cum sunt circuitele acelea auto de mare viteza. Asa si ciorbita aceasta: te-ai invartit rapid de trei ori prin bucatarie si este gata. Eu prepar de obicei cantitate pentru doua zile. De data aceasta s-a consumat intr-o singura zi.Ciorbita de mare viteza pe cat de repede s-a preparat, tot asa a si disparut, de buna ce a fost  !!!  

Ingrediente

  • 400 gr carne purcel
  • 200 gr mix legume congelate pentru ciorba [mazare, fasole verde , morcov ,gulie , telina]
  • 200 gr mazare si morcov -congelate
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe mici
  • 1 pahar bulion rosii-de casa ,productie proprie
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • 1/4 lingurita piper
  • codite de ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Carnea de purcel se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l apa cu sare.
  2. Pentru economisire de timp folositi apa infierbantata in fierbatorul electric.
  3. Intre timp curatati si taiati marunt, ceapa si dovlecelul.
  4. Caliti usor in ulei incins ceapa taiata cubulete.
  5. Cand aceasta devine sticloasa se pune boiaua si se stinge cu bulion.
  6. Turnati deasupra  carnea fiarta si apa clocotita.
  7. Adaugati legumele decongelate si dovlecii taiati cubulete.
  8. Fierbeti la foc mic 8-10 minute. Piperati.
  9. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  10. La servire dati prospetime ciorbitei cu ardei iute taiat rondele si cu codite tocate de ceapa verde.

  Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita rapida de purcel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Ciorba radauteana cu piept de pui

Postat de mihaelar63

Ciorba radauteana cu piept de pui

 Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin. Dupa 10 minute se adauga la fiert pieptul de pui pe care eu l-am taiat fasii....

Citeste continuarea

CIORBĂ DIN CARNE DE OAIE

Postat de panacris

CIORBĂ DIN CARNE DE OAIE

Carnea de oaie se fierbe în apă, puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie. Între timp legumele se curăță, apoi se toacă mărunt. Legumele tocate se călesc cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 31.03.2020, 22:10
Ce apetisanta este!
la 31.03.2020, 22:16
vreau si eu!
la 31.03.2020, 22:20
Bya , cu drag . Rapid mai punem de o tura
la 31.03.2020, 22:20
Oana , apetisanta si intimpul economisit prepari si altceva
la 31.03.2020, 22:35
buna buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking