Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.
Se spală ardeiul gras, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie cubulețe și se înmoaie în tigaia cu ceapa, la foc mic.
Se feliază cârnații și se prăjesc ușor (înăbușit, mai întâi) în tigaia cu ceapa și ardeiul gras.
Se pregătește din timp pătrunjelul tocat.
Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala cu rădăcinoasele, când acestea sunt aproape fierte. După 2-3 minute, se adaugă și ingredientele din tigaie (ceapa, ardeiul gras și feliile de cârnați afumați). Se fierbe ciorba încă două-trei clocote, la foc mediu.
Între timp, se mixează ouăle cu smântâna și se adaugă zeamă fierbinte, până ce acest amestec ajunge la temperatura ciorbei din oală. Atunci se adaugă în oală, amestecându-se ușor. Se diminuează focul de la aragaz și se lasă ciorba să fiarbă la foc mic încă 10 minute.
Se condimentează ciorba cu sare și piper, când cartofii sunt fierți.
La sfârșit se adaugă tarhonul și pătrunjelul tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă”, se poate servi.