Ciorba de cartofi cu coaste afumate

Postat de Constelatialeu in Ciorbe
20 Oct 2016 | 11327 vizualizari
Ciorba de cartofi cu coaste afumate

Cand te loveste pofta de-o zeama cu afumatura, care merge la fix pe vremea asta te apuci sa-ti satisfaci pofta...tot n-am cumparat cuie sa-mi pun poftele in cuie....

Ingrediente

  • cca 750 g costite afumate (la afumatoarea din batatura)
  • 1 morcov mai mare
  • 1 pastarnac mai mare
  • 1 ceapa mare
  • 3 ardei rosii mai micuti ( nu totul e mare)
  • 7 cartofi roze
  • 1 ou
  • otet pentru acrit
  • marar ( optional)
  • sare daca mai este nevoie

Mod de preparare

Mai intai taiem coasta in bucatele mai mici, spalam bucatelele si le punem la fiert in apa, avem grija sa luam spuma din cand in cand. Separat curatam legumele, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, morcovul si pastarnacul il dam pe razatoarea mare. Cartofii ii curatam, spalam si taiem in bucatele mai mari. Intr-o alta oala punem la calit, ceapa, ardeiul, morcovul si pastarnacul cu putin ulei si-un praf de sare. Cand s-au calit adaugam zeama din oala unde fierb coastele, o strecuram. Scoatem si bucatele de coasta si le punem in oala unde am calit legumele, adaugam restul de zeama, strecuram sa scapam de eventualele impuritati si bucatele de os minuscule. Mai adaugam apa daca este nevoie, adaugam si catofii si lasam sa fiarba pana ce cartofi sunt patrunsi bine, gustam daca mai este nevoie de sare. Stingem focul, separat batem un ou cu otet (dupa cat vrem de acra), adaugam un polonic de zeama si batem repede, apoi turnam continutul oala. Presaram marar deasupra. Gata si ciorba, gata si pofta...sa-mi fie de bine.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu coaste afumate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba cu pulpa de porc si afumatura

Postat de Patricia_Iordache_79

Ciorba cu pulpa de porc si afumatura

Spalam carnea si o taiem cubulete. O punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce si-a schimbat culoarea o scoatem pe o farfurie. Taiem costita pe marginea oaselor. Tocam ceapa marunt,...

Citeste continuarea

Ciorba cu coaste afumate

Postat de cristeena20

Ciorba cu coaste afumate

Costita se spala si se pune in apa cu dafin la fiert. Eu am folosit oala cu presiune si am fiert timp de 20 minute, pana carnea se desprinde cu usurinta.Am scos costitele si am taiat in bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2016, 15:47
buna buna
la 20.10.2016, 15:47
Ce-as manca o portie! Mi-e pofta de o ciorba buna!
la 20.10.2016, 15:48
Buna ciorbita!
la 20.10.2016, 16:41
Dacă nu avea coaste,nu era bună
la 20.10.2016, 16:43

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking