Ciorba de cartofi, cu smantana si afumatura

Postat de RODIMUR in Ciorbe
8 Aug 2018 | 3728 vizualizari
Ciorba de cartofi, cu smantana si afumatura

De această dată, am făcut o combinație între gusturile care-mi plac la o ciorbă, iar rezultatul a fost după așteptări. Am adăugat afumătura, care are un gust atât de bun, la ciorbița de cartofi cu smântână și a ieșit o ciorbă gustoasă, plină, consistentă, care mi se pare mai potrivită  pentru vremea rece și mohorâtă, decât pentru vară, dar chiar și-așa, am mâncat-o cu mare poftă... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 500 grame de afumătură (mai puțin grasă)
  • 6 cartofi roz, medii
  • 4 morcovi
  • 3 pătrunjei
  • 1/2 țelină medie
  • 1 ceapă
  • 300 ml de smântână grasă
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

 

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie rondele (semirondele, dacă sunt mai mari) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece.

Între timp se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se taie afumătura în felii subțiri, după ce s-a clătit puțin, sub jet de apă rece.

Ceapa se curăță, se taie și se călește la foc mic, în ulei de floarea soarelui, până ce se înmoaie și devine transparentă și dulce.

Se aleg, se spală și se taie frunzele de pătrunjel.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă cartofii în oală și afumătura tăiată subțire.

Se adaugă smântâna în ceapa călită, se amestecă și apoi se subțiază treptat cu zeamă caldă de la ciorbă, până ce ajunge aproape la temperatura conținutului din oală. Atunci se toarnă smântâna subțiată în ciorbă, se completează cu apă fierbinte, dacă este cazul și se continuă fierberea încă două-trei clocote. 

Se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul la oală și se oprește focul de la aragaz. După 10-15 minute, ciorba poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi, cu smantana si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de telina cu afumatura

Postat de eumimi

Ciorba de telina cu afumatura

Tocam marunt ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la calit. Le lasam 3-4 minute, apoi adaugam si costita afumata si le lasam doar pana cand ceapa devine translucida,  Adaugam 2-3 cani...

Citeste continuarea

Ciorba de legume cu afumatura

Postat de eumimi

Ciorba de legume cu afumatura

Taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem la calit in ulei si le lasam 5-6 minute pana se patrund bine. Adaugam kaiserul taiat felii si mai lasam 7-8 minute la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2018, 20:10
O bunatate! Imi place foarte mult!
la 08.08.2018, 20:13
Mă bucur mult, Madi! Mulțumesc frumos!
la 08.08.2018, 20:29
Intr-adevar este foarte gustoasa aceasta ciorba!
la 08.08.2018, 20:43
Îți mulțumesc frumos, Rocsi!
la 08.08.2018, 21:55
Bună rău ciorba asta!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking