Ingrediente
- 500 grame de afumătură (mai puțin grasă)
- 6 cartofi roz, medii
- 4 morcovi
- 3 pătrunjei
- 1/2 țelină medie
- 1 ceapă
- 300 ml de smântână grasă
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
- sare
- piper
Mod de preparare
Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie rondele (semirondele, dacă sunt mai mari) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece.
Între timp se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.
Se taie afumătura în felii subțiri, după ce s-a clătit puțin, sub jet de apă rece.
Ceapa se curăță, se taie și se călește la foc mic, în ulei de floarea soarelui, până ce se înmoaie și devine transparentă și dulce.
Se aleg, se spală și se taie frunzele de pătrunjel.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă cartofii în oală și afumătura tăiată subțire.
Se adaugă smântâna în ceapa călită, se amestecă și apoi se subțiază treptat cu zeamă caldă de la ciorbă, până ce ajunge aproape la temperatura conținutului din oală. Atunci se toarnă smântâna subțiată în ciorbă, se completează cu apă fierbinte, dacă este cazul și se continuă fierberea încă două-trei clocote.
Se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul la oală și se oprește focul de la aragaz. După 10-15 minute, ciorba poate fi servită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi, cu smantana si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|