Ciorba de cartofi noi cu hrean

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
15 Mai 2017 | 5534 vizualizari
Ciorba de cartofi noi cu hrean

Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,, unde dai, si unde crapa '' :D ! Hreanul se poate pune doar la servit in farfurie, fiecare cat doreste.    

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 500 gr costita afumata -de casa
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 ceapa
  • 2 linguri gogosari copti tocati
  • 2 morcovi
  • 2 tije telina verde Apio
  • 2 tije usturoi verde
  • 2 -4 linguri hrean in otet
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 tija marar uscat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • smantana sau sana-optional
  • Sare -optional

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Cartofii se taie cuburi si se pun in apa rece.
  3. Costita afumata se fierbe in apa clocotita, 10 minute si se arunca apa.
  4. Gustul de afumat nu va fi atat de puternic.
  5. Se pun intr-o oala, 2 l apa. Cand incepe sa clocoteasca, se pune la fiert costita, morcovii, cimbrul, marararul, piperul boabe si ceapa intreaga.
  6. Cand morcovii sunt aproape patrunsi, se adauga cartofi care s-au spalat inca dintr-o apa.
  7. Tot acum se pune la fiert gogosarii, telina feliata si usturoiul taiat rondele.
  8. Se fierbe la foc potrivit, pana sunt patrunsi si cartofii.
  9. Afumatura elibereaza suficienta sare.
  10. Gustati la sfarsit si, daca este nevoie, mai sarati.
  11. Adaugati hreanul in otet si patrunjelul verde tocat.
  12. Serviti ciorba de cartofi noi cu sana sau smantana, ceapa verde si ardei iute.
  13. Noi am pus in farfurie mai mult hrean.

                            Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi noi cu hrean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Postat de Valclaudia

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui. Adaugam morcovii taiati rondele, varza rosie...

Citeste continuarea

Ciorba de post cu cartofi noi

Postat de Valclaudia

Ciorba de post cu cartofi noi

Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2017, 19:36
Cu hrean, yummmm! Imi place hreanul
la 15.05.2017, 19:36
Mmm, ce mult imi place hreanul! Vreau si eu o portie.
la 15.05.2017, 19:36
Ciorbă săsească cu hrean la oţet. N-am mâncat în această combinaţie, dar aş încerca, îmi place hreanul, iar de cartofii noi ce să mai zic. Fain!
la 15.05.2017, 19:49
pana acum n-am pus hrean in ciorba, dar te cred pe cuvant ca-i buna
la 15.05.2017, 19:51

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking