Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când este cazul.
Cât timp fierb rădăcinoasele, se pregătesc celelalte legume. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc și ele, cu ceapa și usturoiul. Se lasă tigaia cu legume la foc mic, ca să mai scadă lichidul lăsat de roșii.
Se curăță cartofii, se spală în câteva ape, se taie cubulețe și se adaugă în oală, când rădăcinoasele sunt pe jumătate fierte.
Se taie fideluță varza murată și se adaugă în oală, după ce au fiert și cartofii două-trei clocote.
Se adaugă legumele călite și se mai lasă ciorba să mai fiarbă încă un clocot, două.
Se amestecă bine smântâna cu un ou și se subțiază cu ciorbă fierbinte. Când smântâna subțiată ajunge la temperatura ciorbei, se adaugă în oală și se micșorează focul de la aragaz, ca să nu fiarbă în clocote, ci încet.
După 4-5 minute de fierbere la foc foarte mic, se condimentează ciorba cu sare și piper, după gust și se ia oala de pe foc. Se presară verdeața tocată, se pune capacul pe oală și ciorba poate fi servită după ce s-a ”odihnit” 10-15 minute.