Ciorba de cartofi noi si mazare, acrita cu moare de varza

Postat de RODIMUR in Ciorbe
5 Iun 2019 | 3153 vizualizari
Ciorba de cartofi noi si mazare, acrita cu moare de varza

Cu câțiva cartofi noi, dulci și buni, cu alte câteva legume și cu penultima pungă de mazăre din congelator am ”încropit” o ciorbiță tare gustoasă, acrită cu moare de varză, limpede și exact așa cum trebuie, ca să dea gustul său minunat preparatului. Este o ciorbă ușoară, gustoasă, bună și în zilele de post. Nimeni nu știe toate rețetele, chiar dacă e greu de crezut așa ceva și adevărul este că adeseori experimentăm feluri noi de mâncare. Important este ca gustul lor să ne fie pe plac, chiar dacă n-am mâncat până atunci. Nici eu n-am mâncat, gustat, sau preparat toate felurile de mâncare posibile, dar acord credit deplin creatorului, care a trudit pentru hrana sa cea de toate zilele, pe care, evident și-a dorit-o foarte bună. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 8 cartofi noi, medii
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/4 țelină mare
  • 600 grame de mazăre
  • 1 ceapă galbenă mare
  • 2 roșii
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 litru de moare de varză
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amar.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc cu ceapa, la foc mic. Se lasă tigaia la foc mic, ca să mai scadă lichidul lăsat de roșii.

Mazărea, scoasă din timp de la congelator, se spală și se dă în clocot pentru a pierde puțin din gustul său puternic. După un clocot, se strecoară și se adaugă în oala de ciorbă, unde rădăcinoasele sunt pe jumătate fierte.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala de ciorbă. După un clocot, se adaugă și legumele călite.

Se alege, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

Se mai lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote, până ce sunt pătrunși cartofii, după care se adaugă moarea, se condimentează ciorba după gust, cu sare și piper și după încă 4-5 minute, se ia oala de pe foc. Se presară pătrunjel tocat și după 10-15 minute ”de odihnă”, ciorba se poate servi, eventual cu ardei iuți, dacă sunt preferați. Cine dorește, poate îmbogăți ciorba cu 1-2 linguri de smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi noi si mazare, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de porc in zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de porc in zeama de varza

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. O punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede si fierbem 10-15 minute....

Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

Postat de Lia1

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2019, 23:03
O ciorbita gustoasa!
la 05.06.2019, 23:04
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 06.06.2019, 02:23
Ce bine arata !!!
la 06.06.2019, 10:40
Și ce bună este...! Mulțumesc frumos, Mihaela!
la 06.06.2019, 12:54

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking