Ciorba de conopida

Postat de RODIMUR in Ciorbe
22 Oct 2017 | 13169 vizualizari
Ciorba de conopida

O ciorbiță foarte bună și gustoasă. Practic, am "descoperit"  conopida doar de câțiva ani, dar de atunci experimentez fel de fel de rețete și sunt încântată de rezultate. Gustul bun al acestei ciorbițe este dat în primul rând de conopidă, care nefiind fiartă prea mult, a rămas întreagă și plăcută la mestecat, de la smântână, usturoiul feliat și de la legumele care potențează celelalte gusturi. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

Ingrediente

  • 400 grame de conopidă proaspătă
  • 1 morcov mare
  • 1/2 țelină
  • 1 roșie medie
  • 2 ardei grași (unul verde și unul roșu)
  • 1 ceapă mare
  • 3 linguri de smântână grasă
  • 1 gălbenuș (facultativ)
  • ulei pentru călit legumele
  • 4 căței de usturoi
  • frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Conopida se spală bine, se strecoară de apă și se desface în buchețele.

Se spală bine toate legumele și se scurg de apă. Morcovul și țelina se rad pe răzătoarea mare. Ardeiul se taie cubulețe, iar ceapa se taie mărunt și se pune la călit, într-un vas cu suficient ulei, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin și să devină transparentă.

Spumuiți, când este cazul și completați cu apă, când scade.

Roșia se spală și se taie cubulețe.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă, după care se taie mărunt.

Când ceapa s-a înmuiat se adaugă ardeii, morcovul, țelina și roșia. Se lasă puțin să se călească înăbușit, după care se adaugă 4-5 pahare de apă și se lasă oala să fiarbă la foc mic.

Curățați usturoiul, spălați-l și tăiați-l felii subțiri.

Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă buchețelele de conopidă și usturoiul feliat. Se mai lasă la fiert încă 4-5 minute.

Între timp, se amestecă smântâna cu gălbenușul de ou și după ce au trecut 4-5 minute de când ați pus conopida în ciorbă, adăugați smântâna cu ou, subțiată cu apă. 

Mai lăsați să fiarbă un clocot-două, condimentați cu sare și piper, adăugați frunzele de pătrunjel, după care opriți focul de la aragaz și acoperiți oala cu un capac.

După un sfert de oră, puteți servi ciorbița, cu ardei iuți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Conopida se curata, se spala si se desface buchetele. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu . Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2017, 16:48
Foarte bună!
la 22.10.2017, 16:51
Dacă Vasimur ne asigură că este foarte bună, îl credem pe cuvânt
la 22.10.2017, 16:56
Mulțumesc, Merișor! Lui îi plac foarte mult supele, ciorbele, borșurile, așa că am o gamă variată de astfel de preparate, ca să fie mulțumit. Și dată fiind preferința asta a lui, am avut timp să exersez și să mă perfecționez...De fapt și eu renunț mai degrabă la felul principal, decăt la felul I...
la 22.10.2017, 17:12
Foarte buna ciorbica, asa ca pe la noi facuta, cu smantana si ou!
la 22.10.2017, 17:42

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking