Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
29 Noi 2021 | 3668 vizualizari
Ciorba de conopida cu carnati si smantana

 Atat de buna si frumoasa mi-a iesit aceasta ciorba de conopida ca nici de o desenam nu era atat de imbietoare .

Ingrediente

  • 1 conopida mica -1 kg
  • 300 gr carnat de casa
  • 3 linguri orez
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 lingurita rasa cimbrisor salbatic uscat -cules de mine
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2-3 linguri otet mere sau zeama de lamie
  • sare

Mod de preparare

  1. Conopida se curata, se spala si se desface buchetele.
  2. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu .
  3. Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert si se clateste cu apa rece .
  4. Curatati si spalati legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul si gogosarul se maruntesc .
  5.  Sotati in ulei legumele impreuna cu carnatul taiat rondele subtiri .
  6. Tot acum puneti si orezul .
  7. Orezul usor prajit nu va mai elibera mult amidon si bobul va ramne ferm si bine hidratat .
  8.  Turnati deasupra 3 l apa sarati si condimentati cu cimbrisor .  .
  9. Fierbeti cam 20 minute pana este patruns morcovul .
  10. Adugati smantana diluata cu zeama fierbinte . Acriti cu zeama d elamie sau otet de mere .
  11.  Gustati si sarati daca mai este nevoie . Piparati .
  12. Buchetelele de conopida se adauga in  fiecare farfurie la servire .
  13.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu carnati si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....

Citeste continuarea

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2021, 18:46
la 29.11.2021, 18:48
Super1
la 29.11.2021, 19:29
la 29.11.2021, 20:10
la 29.11.2021, 20:56
Delicioasă! s

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking