Ciorba de conopida cu mazare

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
17 Iun 2015 | 4706 vizualizari
Ciorba de conopida cu mazare

Inspiratia mi-a venit la piata cand am vazut conopida alaturi de mazare . Legume proaspete . Conopida avea o usoara culoare movulie pe alocuri dar care nu s-a pastrat la fierbere .Mie mi-a placut . Sper sa va placa si voua . Am folosit pentru acrirea ciorbei Pasata Rustica de la Cirio .Aceasta ciorba poate fi servita si de post .

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 pahar mazare verde boabe
  • 500 gr cartofi noi
  • 4 morcovi
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 crenguta marar verde
  • 1 crenguta cimbru verde
  • patrunjel verde
  • sare roz
  • piper

Mod de preparare

  1. Legumele se spala foarte bine .
  2. Se curata ceapa si usturoiul .
  3. Conopida desfacuta buchetele se fierbe separat in apa cu sare . Se scurge  apoi de apa .
  4. Cartofii si morcovii noi nu este necesar sa fie curatati
  5. Taiati morcovii bucati de 2-3 cm . Ceapa verde idem .Se pun la prajit in ulei .
  6. Adugati ceapa galbena taiata in doua .Sarati.
  7. Adugati 2 l apa . Puneti la fiert cartofii taiati jumatati , mazarea , verdeturile si usturoiul tocat .
  8. Dupa 10-15 minute cand mazarea este patrunsa [ aceasta va fierbe cel mai greu] se  acreste ciorba cu rosii pasate .
  9. Piparati si sarati daca este nevoie .
  10. Mai dati un clocot , adugati conopida si serviti ciorba asezonata cu patrunjel verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....

Citeste continuarea

Ciorba de porc cu legume

Postat de mirela0911

Ciorba de porc cu legume

Mai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2015, 23:44
ce bunaciune
la 17.06.2015, 23:52
Buna!
la 18.06.2015, 00:19
am auzit cai tare buna ciorbica de conopida
la 18.06.2015, 00:19
Gustoasa
la 18.06.2015, 00:39
place

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking