Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

Postat de RODIMUR in Ciorbe
22 Oct 2018 | 5209 vizualizari
Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

Dacă a venit toamna, a venit și sezonul preparatelor din dovlecei. Deocamdată, am făcut o foarte gustoasă ciorbă de dovlecei, cu zdrențe de ouă, în loc de paste făinoase, pentru că-mi plac mai mult și n-am mai făcut de mult timp. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 l de ciorbă.

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 1 pătrunjel
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia
  • 3 ouă
  • 3 linguri de făină albă (pentru zdrențele de ouă)
  • ulei pentru călit legumele
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să se înmoaie puțin.

Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se călește peste ceapă.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie bastonașe, după care se pun la călit, cu ceapa și usturoiul.

Se curăță morcovi și țelina, se spală bine, se dau pe răzătoarea mare și se pun și ei la călit, cu celelalte legume.

Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie și se pun la călit, cu celelalte legume. 

Când toate legumele s-au înmuiat, se adaugă 3 litri de apă rece și se lasă la fiert înăbușit.

Între timp se spală dovleceii, se curăță de coajă, se taie cubulețe și se adaugă la fiert, în oala în care fierb înăbușit legumele călite. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă, când este cazul.

Se alege, se spală și se taie frunzele de pătrunjel.

Când legumele sunt aproape fierte, se mixează ouăle cu sare și făină și după omogenizare, când compoziția are consistența smântânii, se toarnă ”în fir” în ciorba care fierbe. Zdrențele vor sta la suprafața ciorbei, dar mai lăsați oala la fiert încă două-trei clocote.

Condimentați cu sare, piper și cimbru și opriți focul de la aragaz. Presărați pătrunjelul tocat, acoperiți oala cu un capac și după 10-15 minute, ciorba se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorbă de dovlecei cu zdrențe

Postat de panacris

Ciorbă de dovlecei cu zdrențe

Ceapa, ardeiul curățat și tocat mărunt, se pun la călit în vasul MultiCooker-ului,adăugându-se,  cca. 2 linguri de ulei de măsline, și grăsimea de rață, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2018, 20:44
Foarte bună!
la 22.10.2018, 20:47
Așa e, Cristinuța! Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 22.10.2018, 21:09
la 22.10.2018, 22:23
Chiar as servi o portie din ciorba asta că stiu sigur că e bună!
la 22.10.2018, 22:29
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking