Ciorbă de dovlecei cu zdrențe

Postat de panacris in Ciorbe
12 Aug 2014 | 6107 vizualizari
Ciorbă de dovlecei cu zdrențe

O ciorbică super răcoritoare, servită rece sau fierbinte după gustul fiecăruia;) Noi am abordat varianta super fierbinte :D

Ingrediente

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • tije de țelină 2-3 bucăți,
  • ardei gras 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • grăsime de rață cca. 1 linguriță,
  • dovlecei 2 bucăți,
  • cartofi 4 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • leuștean 2-3 fire,
  • borș de putină 500 ml.,
  • boia de ardei dulce,
  • pastă de roșii 2 linguri,
  • ouă 2 bucăți.

Mod de preparare

Ceapa, ardeiul curățat și tocat mărunt, se pun la călit în vasul MultiCooker-ului,adăugându-se,  cca. 2 linguri de ulei de măsline, și grăsimea de rață, apoi se programează aparatul la programul FRY, ptr cca. 10 minute;) După ce a expirat timpul, se adaugă legumele, curățate și mărunțite, se programează aparatul la programul BOIL, ptr 60 de minute.

La final se asezonează ciorbița de sare, piper , boia de ardei dulce, pasta de roșii și se mai lasă la fiert cca. 10 minute. După ce a expirat timpul de fierbere, se adaugă ouăle bătute, se amestecă energic și se deconectează aparatul de la sursa de curent. Ciorbița se serveșete fierbinte sau rece după gustul fiecăruia, cu adaos de ardei iute sau smântână;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de dovlecei cu zdrențe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

Postat de RODIMUR

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să se înmoaie puțin. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se...

Citeste continuarea

Ciorba de legume cu zdrente

Postat de kukibella

Ciorba de legume cu zdrente

Zarzavaturile se spala, curata şi se taie dupa preferinta;se calesc ın ulei ptr.cateva minute;se adauga sare dupa gust Se adauga apa fierbinte şi se lasa la fiert Roşiile se oparesc se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2014, 16:27
P.S. Așa a fost de bună, de abia am reușit să ” fur” trei linguri de ciorbiță pentru poza finală
la 12.08.2014, 16:27
la 12.08.2014, 16:32
Arata tare bine!!
la 12.08.2014, 16:41
Pe caldura asta ai pus"cucul" la treaba!
la 12.08.2014, 16:53
Normal Bunica, e vedeta nr 1 în casa Zmeilor

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking