Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să se înmoaie puțin.
Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se călește peste ceapă.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie bastonașe, după care se pun la călit, cu ceapa și usturoiul.
Se curăță morcovi și țelina, se spală bine, se dau pe răzătoarea mare și se pun și ei la călit, cu celelalte legume.
Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie și se pun la călit, cu celelalte legume.
Când toate legumele s-au înmuiat, se adaugă 3 litri de apă rece și se lasă la fiert înăbușit.
Între timp se spală dovleceii, se curăță de coajă, se taie cubulețe și se adaugă la fiert, în oala în care fierb înăbușit legumele călite. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă, când este cazul.
Se alege, se spală și se taie frunzele de pătrunjel.
Când legumele sunt aproape fierte, se mixează ouăle cu sare și făină și după omogenizare, când compoziția are consistența smântânii, se toarnă ”în fir” în ciorba care fierbe. Zdrențele vor sta la suprafața ciorbei, dar mai lăsați oala la fiert încă două-trei clocote.
Condimentați cu sare, piper și cimbru și opriți focul de la aragaz. Presărați pătrunjelul tocat, acoperiți oala cu un capac și după 10-15 minute, ciorba se poate servi.