Ingrediente
- 1 dovlecel
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 telina mica
- 2 linguri orez
- 2 galbenusuri
- 200 g smantana
- zeama de la o jumatate de lamaie
- marar verde
- sare
- 1 lingura vegeta de casa
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Se curata legumele si se toaca marunt ceapa si ardeiul. Se calesc in ulei, apoi cand ceapa devine translucida, se adauga radacinoasele taiate cubulete si se calesc si ele. Se toarna apoi 2 l apa si se lasa sa fierba legumele. Cand sunt pe jumatate fierte, se adauga dovlecelul curatat de coaja si miez si taiat cuburi si orezul spalat in prealabil, sare si vegeta de casa. Se mai fierbe supa aproximativ 10 minute, timp in care si orezul si dovlecelul au fiert. Galbenusurile se amesteca cu smantana si se adauga cate putina zeama de la supa si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna tot amestecul in oala peste supa. Se adauga marar tocat (sau patrunjel, daca nu va place mararul) si zeama de la o jumatate de lamaie. Daca va place mai acra, puteti adauga zeama de la o lamaie intreaga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|