Ingrediente
- 350 g fasole uscata alba
- fidea
- o ceapa
- un ardei gras
- un gogosar
- un morcov
- pasta de tomate/bulion
- cimbru
- o legatura patrunjel verde
- cateva fire leustean verde
- bors
- sare
Mod de preparare
fasolele se pun la inmuiat in apa cu o seara inainte pt a fierbe mai repede
- se pun la fiert, iar pe timpul fierberii se schimba apa de 2-3 ori, dar se pune tot apa calda in loc.
- taiem ceapa si o calim impreuna cu 3 linguri de pasta de tomate/bulion si se adauga la fiert impreuna cu fasolele
- se taie si celelalte legume si se pun la fiert in oala
- cand fasolele sunt aproape fierte se adauga fideaua
- cand este fiarta si fideaua se adauga borsul,cimbrul si sarea dupa gust si se mai lasa la fiert 10 minute
- se inchide focul si se adauga la final patrunjelul verde si leusteanul spalate si taiate
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|