Ingrediente
- 500 g fasole boabe
- 1 morcov;
- 1 ceapa;
- 1 ardei gras;
- 2 lingurite Delikat legume;
- Sare dupa gust;
- O cana de rosii cubulete la cutie;
- Verdeata.
Mod de preparare
Se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.
Dimineata, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa.
Cand este aproape fiarta, se adauga 1 morcov dat prin razatoare, o ceapa taiata marunt, un ardei gras, sare dupa gust, 2 lingurite Delikat legume.
Cand este totul fiert, se caleste separat o ceapa, peste care se adauga o cana de rosii cubulete la cutie.
Se da cateva clocote, se toarna peste ciorba ceapa cu rosiile.
Se mai lasa 5 minute, apoi se ia de pe foc.
Se decoreaza cu verdeata si se serveste cu crutoane si muraturi de sezon.
Tmp de preparare: aprox 2 ore, dar depinde de cat de repede fierbe fasolea.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/ciorba-de-fasole-2.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|