Ingrediente
- 300 g fasole uscata
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 telina mai mica
- 1 ardei capia rosu
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
- 1 radacina patrunjel
- 1 conseva rosii taiate de 400 g
- putin ulei 50g
- sare si piper pentru asezonat
- tarhon si doua linguri de otet de pe tarhon, pentru acrit ciorba
Mod de preparare
Alegem fasolea bob cu bob,o spalam si o lasam in apa rece, peste noapte.
Punem fasolea la fiert, iar dupa ce a dat in 2-3 clocote, schimbam apa. Repetam de doua - trei ori. De fiecare data cand schimbam apa la fasole, o schimbam cu apa fierbinte pentru a nu incetini procesul de fierbere.
Separat , intr-o oala, calim in putin ulei, morcovii curatati, spalati si taiati rondele, telina si patrunjelul spalate si ele si taiate cubulete si ceapa, spalata si taiata si ea marunt. Adaugam 2 l de apa si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute, dupa care adauga rosiile din conserva, ardeiul capia spalat si taiat julien, fasolea fiarta si fulgii de ardei iute. Mai lasam sa fiarba 10-15 minute, dupa care asezonam cu sare si piper dupa gust. Adaugam 2-3 linguri otet de pe tarhon si cateva frunzulite de tarhon taiate marunt.
Servim ciorba cu ardei iute sau cu ceapa rosie taiata fideluta si stransa cu sare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|