CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de oanapl in Ciorbe
21 Iun 2021 | 712 vizualizari
Ciorba de fasole cu afumatura

Ingrediente

  • 200g afumatura de porc
  • 300g fasole boabe albe
  • 1 ceapa uscata
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 pastarnac
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • taitei
  • Borș de putină

Mod de preparare

Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa de 3 ori apoi le pui la fiert in 2 litri de apa si adaugi afumatura taiata felii si legumele. Cureti ceapa galbenă si o toci marunt, iar cea verde o tai rondele. Ardeiul il cureti de cotor, seminte si il tai cubulete. Morcovul decojit il tai cubulete. Pastarnacul, telina si radacina de patrunjel le cureti si le pui la fiert intregi (daca doresti poti sa le tai cubulete) si le scoti la final. Adaugi o lingura de sare si lasi sa fiarba la foc potrivit.

Cand fasolele sunt fierte mai adaugi apa (daca este cazul), sare si piper dupa gust, borș de putina (dupa gust), bulionul si taiteii si mai lasi sa clocoteasca timp de cateva minute pana cand au fiert taiteii. Adaugi patrunjelul tocat marunt si opresti focul. Acoperi oala 10 minute, apoi poti servi.

Servești ciorba cu ceapa si paine de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de deyutzky

Ciorba de fasole cu afumatura

Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie. Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu...

Citeste continuarea

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2021, 22:50
la 21.06.2021, 23:01
Mulțumesc Robert!
la 21.06.2021, 23:01
Foarte buna!
la 21.06.2021, 23:26
la 22.06.2021, 07:25

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking