Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
7 Ian 2019 | 2521 vizualizari
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea verde este cumparata, sarea, rosiile  si patrunjelul verde -care nu se gasesc in acest sezon. Restul ingredientelor sunt din gospodaria proprie sau a soacrei. Gustul deosebit a fost dat de jumatate din osul umarului -mai mult carne, tinut doar 3 zile la sare si dat la afumatoare putin.

Ingrediente

  • 750 gr fasole verde subtire -congelata
  • 500 gr afumatura de porc cu os [jumatate din osul umarului ]
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura pasta ardei cu telina
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 1 pahar rosii proaspat pasate
  • sare
  • patrunjel verde
  • smantana sau iaurt grecesc la servit

Mod de preparare

  1. Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa .
  2. Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit .
  3. Cat timp fierbe carnea curatati si spalati legumele .
  4. Morcovii si patrunjelul radacina se feliaza rotund sau cum preferati .
  5. Puneti-i la fiert .
  6. Ceapa rosie se curata si se toaca marunt . Se pune si aceasta la fiert .
  7. Lasati la fiert 20 minute si incercati morcovul daca este fiert .
  8. In acest moment se pune si fasolea verde dezghetata la temperatura camerei .
  9. Adugati in oala ce fierbe pasta de ardei iuti si cea de ardei cu telina .
  10. Dupa ce da un clocot se aduga rosiile proaspat pasate si patrunjelul verde tocat .
  11. Dupa 5 minute se trage oala de pe foc si se serveste zama calda .
  12. Gustati si sarati doar daca mai este nevoie .Mai adugati lichid in oala daca doriti mai multa zeama .
  13. Prima zi noi am servit zama de fasole verde si afumatura asa simpla alaturi de ceapa rosie si ardei iuti .
  14. A doua zi am schimbat ceva la ea adaugand  in farfurie cate o lingura mare de iaurt grecesc. 

                              Sa aveti pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de fasole verde cu afumatura proaspata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui

Postat de mihaelar63

Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin. Dupa 10 minute se adauga...

Citeste continuarea

Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa

Postat de Ksenya

Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa

 Iata cum se prepara Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa Carnea am spalat-o si am pus-o intr-o oala cu apa rece si am pus-o pe foc. Dupa ce a clocotit putin, cam 3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2019, 21:19
Ce poftă mi-ai făcut cu așa zamă!
la 07.01.2019, 21:23
la 07.01.2019, 21:27
Merisor Ce-mi pare rau ca nu am impartit osul acela in trei , ca bun gust mai da mancarii !!!
la 07.01.2019, 21:39
Perfecta pentru frigul de afara!
la 07.01.2019, 21:51
buna buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking