Supa crema de bob cu praz

Postat de katty in Supe/Ciorbe
4 Mar 2020 | 1345 vizualizari
Supa crema de bob cu praz

Pentru ca am intrat in post si mai aveam putin bob verde congelat m-am gandit sa fac o supa crema de bob cu praz, plus alte legume dulci, cum ar fi morcovul si pastarnacul.Nu am pus foarte mult morcov deoarece nu vroiam sa ii schimb  culoarea  verde.

Ingrediente

  • 1/2 morcov
  • 1 bucata pastarnac
  • 2 tije praz
  • 200 gr bob congelat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 foaie de dafin
  • ierburi de Provence
  • marar verde pentru decor+putin ulei de masline
  • crutoane pentru servit

Mod de preparare

Bobul congelat il fierbem in apa rece cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 1-2 cm pana este fiert de jumatate. Timpul de fierbere va depide de cat de fraged este bobul.

In uleiul de masline punem la calit mai intai morcovul curatat si taiat in bucati mai mici, prazul taiat rondele, apoi pastarnacul taiat bucati mai mici. Presaram putina sare si lasam legumele sa se inmoaie usor.

 Cand legumele s-au inmuiat, adaugam bobul cu tot cu apa in care a fiert. Punem piper, foaia de dafin si fierbem pana legumele toate s-au inmuiat bine. 

Scoatem foaia de dafin si mixam bine compozitia. Completam cu apa calda pentru a o subtia cat dorim, adaugam ierburi de Provence,sare dupa gust si mai dam cateva clocote.

Servim supa crema decorata  cu marar verde si eventual putin ulei de masline, alaturi de crutoane sau felii de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de bob cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

Punem intr-un vas, apa la fiert. Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul). Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa...

Citeste continuarea

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Postat de mihaelar63

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 04.03.2020, 21:22
la 04.03.2020, 21:35
foarte gustoasa
la 04.03.2020, 22:03
la 05.03.2020, 06:44
ce apetisanta este!
la 05.03.2020, 07:25

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking