Supa crema de bob cu praz

Postat de katty in Supe/Ciorbe
4 Mar 2020 | 3943 vizualizari
Supa crema de bob cu praz

Pentru ca am intrat in post si mai aveam putin bob verde congelat m-am gandit sa fac o supa crema de bob cu praz, plus alte legume dulci, cum ar fi morcovul si pastarnacul.Nu am pus foarte mult morcov deoarece nu vroiam sa ii schimb  culoarea  verde.

Ingrediente

  • 1/2 morcov
  • 1 bucata pastarnac
  • 2 tije praz
  • 200 gr bob congelat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 foaie de dafin
  • ierburi de Provence
  • marar verde pentru decor+putin ulei de masline
  • crutoane pentru servit

Mod de preparare

Bobul congelat il fierbem in apa rece cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 1-2 cm pana este fiert de jumatate. Timpul de fierbere va depide de cat de fraged este bobul.

In uleiul de masline punem la calit mai intai morcovul curatat si taiat in bucati mai mici, prazul taiat rondele, apoi pastarnacul taiat bucati mai mici. Presaram putina sare si lasam legumele sa se inmoaie usor.

 Cand legumele s-au inmuiat, adaugam bobul cu tot cu apa in care a fiert. Punem piper, foaia de dafin si fierbem pana legumele toate s-au inmuiat bine. 

Scoatem foaia de dafin si mixam bine compozitia. Completam cu apa calda pentru a o subtia cat dorim, adaugam ierburi de Provence,sare dupa gust si mai dam cateva clocote.

Servim supa crema decorata  cu marar verde si eventual putin ulei de masline, alaturi de crutoane sau felii de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de bob cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

Postat de panacris

Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

Zarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se...

Citeste continuarea

Supa de salata verde creata, cu galuscute si iaurt

Postat de mihaelar63

Supa de salata verde creata, cu galuscute si iaurt

Legumele se curata si se spala. Sotati usturoiul, ceapa maruntita si morcovul taiat cuburi . Tot acum se pun si felite subtiri, increstate,  de slanina afumata care va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2020, 21:22
la 04.03.2020, 21:35
foarte gustoasa
la 04.03.2020, 22:03
la 05.03.2020, 06:44
ce apetisanta este!
la 05.03.2020, 07:25

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking