Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon la kucta

Postat de reisnaor_2006 in Ciorbe
1 Dec 2015 | 4448 vizualizari
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon la kucta

O ciorba delicioasa pe gustul tuturor.

Ingrediente

  • 500 g de fasole boabe
  • 1 ciolan de porc afumat
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 200 g pulpa de rosii
  • cimbru
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • Ptr acrit:
  • zeama de tarhon in otet

Mod de preparare

             Fasolea am lasat-o la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. A doua zi am scurs apa de pe fasole si am adaugat fasolea in kucta mea care statea pe raft pe post de bibelou. Zarzavatul l-am spalat, curatat si l-am taiat cubulete si l-am adaugat in kucta inafara de ceapa si pulpa de rosii.

             Ciolanul l-am spalat si l-am pus peste fasole.Am adaugat apa trei sferturi din kucta. Am pus capacul oalei. Am tinut oala pe foc timp de 35-40 de minute de cand a inceput sa scoata aburi prin supapa. Suficient pentru ca si carnea sa fie fiarta bine.

             Inainte de a deschide capacul am pus oala in chiuveta si am lasat sa curga pe ea apa rece, lucru care a dus la scaderea presiunii din interior. Ca sa ma asigur ca nu-s in primejdie, am ridicat clapeta care deschide supapa. Presiunea s-a echilibrat si am putut deschide oala in siguranta.

             Am scos ciolanul, l-am lasat sa se raceasca putin si l-am taiat felii. Separat am calit ceapa taiata cubulete si am adaugat pulpa de rosii. Am pus totul in oala alaturi de fasole si ciolanul taiat, am adaugat cimbru, am sarat, piperat si am acrit cu zeama de tarhon si tarhon taiat marunt. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon la kucta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare

Postat de TAB1TA

Ciorba de perisoare

Se incalzeste supa sau se fierbe apa cu un cub de concentrat. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Se pun in supa. Carnea se condimenteaza si se...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de mihaelar63

Ciorba de perisoare a la grec

Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa. Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata. Se fierbe carnea pana cand incepe sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2015, 14:36
Super, super, super delicioasa
la 01.12.2015, 14:36
multumesc
la 01.12.2015, 14:41
Ai pitit ciolanul bine? Nu de alta, dar e periculos cu el pe-aci. ))
la 01.12.2015, 14:42
pap si de la tine o portie! Am trecut si pe la Meri mai devreme
la 01.12.2015, 14:42
Padre)))

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking