Ingrediente
- 250-300 gr. fasole boabe
- 1 bucata carne de vita-300 gr.
- 2 cepe
- 3-4 morcovi
- 1 patrunjel-radacina
- 1 telina-radacina
- 1 ardei gras rosu sau galben
- 3-4 rosii pisate in suc propriu
- ulei de masline
- sare
- piper
- cimbru
- frunze de patrunjel
Mod de preparare
Fasolea boabe se pune in apa rece,intr-un castron,pentru circa 8 ore.
A doua zi se pregateste ciorba de fasole boabe.
Eu am fiert intai fasolea circa 1 ora separat.
Apoi intr-o oala de 8 l am calit ceapa, tocata marunt ,in ulei de masline.
Am adaugat apa,circa 6 l.
Legumele se taie dupa preferinta.
Cand a inceput sa fiarba am adaugat carnea de vita,legumele,condimentele,sarea si piperul.
Am lasat sa fiarba pana a fost carnea frageda.
La sfarsit am adaugat si frunzele de patrunjel tocate marunt.
Se serveste calda cu o paine proaspata si ceapa.
Eu am ales ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
|