Ciorba de fasole boabe cu legume

Postat de cris2711 in Ciorbe
4 Apr 2015 | 5841 vizualizari
Ciorba de fasole boabe cu legume

Dorul de o ciorbita de fasole boabe mancata cu paine proaspata si ceapa verde mi-a dat de lucru. Tare buna a iesit. Carnea de vita am fiert-o in ciorba pana s-a desprins de pe os,apoi am adaugat-o la sarmale:D

Ingrediente

  • 250-300 gr. fasole boabe
  • 1 bucata carne de vita-300 gr.
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 1 patrunjel-radacina
  • 1 telina-radacina
  • 1 ardei gras rosu sau galben
  • 3-4 rosii pisate in suc propriu
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de patrunjel

Mod de preparare

Fasolea boabe se pune in apa rece,intr-un castron,pentru circa 8 ore.

A doua zi se pregateste ciorba de fasole boabe.

Eu am fiert intai fasolea circa 1 ora separat.

Apoi intr-o oala de 8 l am calit ceapa, tocata marunt ,in ulei de masline.

Am adaugat apa,circa 6 l.

Legumele se taie dupa preferinta.

Cand a inceput sa fiarba am adaugat carnea de vita,legumele,condimentele,sarea si piperul.

Am lasat sa fiarba pana a fost carnea frageda.

La sfarsit am adaugat si frunzele de patrunjel tocate marunt.

Se serveste calda cu o paine proaspata si ceapa.

Eu am ales ceapa verde.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba dulce din carne de strut

Postat de panacris

Ciorba dulce din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de purcel

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de purcel

Radacinoasele, ceapa si ardeii se spala se curata si se taie marunt. Prajiti usor carnea in ulei si adaugati legumele maruntite. Sotati totul 5 minute si adaugati 2.5 l apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2015, 19:10
la 04.04.2015, 19:11
la 04.04.2015, 19:12
Eu care nu ma"omor" cu ciorba as manca sa un pic (asa un pic mai mult) de ciorbica ta (emoticn foarte pofticios)
la 04.04.2015, 19:13
Borsul cu fasole e preferatul meu, dar nu am mancat in combinatie cu carne de vita! Si sigur e bun! M-as inscrie la o portie...mi-e pofta!
la 04.04.2015, 19:14
Prezent,vreau si eu o portie.....am eu paine neagra...

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking