Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
26 Ian 2019 | 5773 vizualizari
Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

 Poti alege sa prepari aceasta ciorba cu sau fara slaninuta. Dupa plac sau dupa sezon.  Slaninuta afumata este un ingredient ce nu lipseste intr-o bucatarie ardeleneasca. Slaninuta da gust si te salveaza cand nu ai carne. Este buna sa o pui intr-o ciorbita sau chiar la mancare de varza, mamaliguta, cartofi copti.

Ingrediente

  • 500 gr fasole boabe
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija de cimbru uscat
  • 1 lingura pasta de ardei cu telina [ productie proprie ]
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • 2 foi dafin
  • 150 gr slaninuta afumata
  • 150 ml bulion de rosii
  • 50 ml ulei
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore.
  2. Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare.
  3. Curatati si spalati legumele .Tocati-le cubulete .
  4. Ceapa se taie mai marunt .si se pune prima la prajit in ulei .
  5. Aveti grija ca sa nu ardeti ceapa ,Va da un aspect urat ciorbei si un gust amar .
  6. Imediat se pun restul legumelor si se soteaza impreuna cateva minute .
  7. .Slaninuta afumata se feliaza si se prajeste usor impreuna cu legumele
  8. Puneti boiaua , amestecati de doua ori  si adugati rapid 2l apa .
  9. Boiaua va da o culoare frumoasa ciorbei . Boiaua prajita se amareste imediat .
  10. Sarati , adugati foile de dafin si tija de cimbru .
  11. Cand morcovul este aproape patruns se pun boabele de fasole fierte in prealabil .
  12. Dati impreuna un clocot .
  13. Acriti cu bulion de rosii . Lasati sa mai fiarba cateva minute .
  14. Gustati si sarati sau piparati daca mai este nevoie .
  15. Dati prospetime ciorbei cu patrunjel verde la servire .

                       Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu slaninuta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de salata verde cu zdrente

Postat de Corina33

Ciorba de salata verde cu zdrente

Se curata, se spala si se taie ceapa verde felii. Intr-o oala incapatoare punem ceapa la calit in uleiul incins. Adaugam 2 linguri de faina, amestecam bine, adaugam si boiaua, stingem totul cu 2-3...

Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zeama de varza

Postat de MotanLaOale

Ciorba de pui cu zeama de varza

Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa. Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte. Ceapa se curata si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2019, 18:20
buna buna
la 26.01.2019, 18:32
chiar buna
la 26.01.2019, 18:38
Foarte gustoasă...!
la 26.01.2019, 18:40
la 26.01.2019, 18:48
Adauga comentariu...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking