Ciorba de fasole boabe pestrita congelata

Postat de katty in Ciorbe
21 Ian 2022 | 5095 vizualizari
Ciorba de fasole boabe pestrita congelata

Fasolea este recunoscuta ca un aliment important, care desi este o leguma, inlocuieste cu succes consumul de carne.Contine cea mai mare cantitate de fibre din toate legumele, o cantitate semnifcativa de vitamine si minerale, inclusiv calciu si fosfor, magneziu si potasiu, proteine valoroase.In fasole gasim cel mai bun tip de carbohidrati complecsi, cu indice glicemic mic, dar care mentin senzatia de satietate pentru mai mult timp. Desi fasolea pestrita este mai potrivita pentru mancaruri scurse eu am preferat sa o fac o ciorba mai groasa.

Ingrediente

  • 400 gr fasole pestrita congelata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 gr ardei gras rosu
  • 2 tije telina Apio
  • 150 gr rosii pasate
  • 2 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • cimbru uscat
  • piper negru macinat
  • sare
  • leustean

Mod de preparare

Curatam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul il taiem in semirondele, telina si ardeiul gras cubulete.

In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul, ceapa, telina si ardeiul gras. Cand legumele s-au inmuiat usor, adaugam boabele de fasole. Stingem cu apa calda, adaugam piper, cimbru si foaia de dafin si fierbem la foc mic spre mediu 35 de minute sau pana fasolea este aproape gata. Adaugam rosiile si mai fierbem 19 minute. Potrivim de sare si piper. Adaugam leusteanul tocat si oprim  focul. Acoperim cu un capac pentru 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe pestrita congelata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

Postat de panacris

Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

Carnea se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de...

Citeste continuarea

Ciorba de porc cu zeama de varza

Postat de eumimi

Ciorba de porc cu zeama de varza

Punem costita de porc la fiert pentru 20 de minute si ii luam spuma cand este nevoie. Adaugam ceapa, morcovul, ardeiul gras tocate cubulete, acoperim si lasam inca 15 minute la fiert....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2022, 11:48
Buna!
la 21.01.2022, 11:54
Pe placul meu...!
la 21.01.2022, 12:16
la 21.01.2022, 12:47
la 21.01.2022, 21:43

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking