Ciorba de fasole boabe pestrita congelata

Postat de katty in Ciorbe
21 Ian 2022 | 5108 vizualizari
Ciorba de fasole boabe pestrita congelata

Fasolea este recunoscuta ca un aliment important, care desi este o leguma, inlocuieste cu succes consumul de carne.Contine cea mai mare cantitate de fibre din toate legumele, o cantitate semnifcativa de vitamine si minerale, inclusiv calciu si fosfor, magneziu si potasiu, proteine valoroase.In fasole gasim cel mai bun tip de carbohidrati complecsi, cu indice glicemic mic, dar care mentin senzatia de satietate pentru mai mult timp. Desi fasolea pestrita este mai potrivita pentru mancaruri scurse eu am preferat sa o fac o ciorba mai groasa.

Ingrediente

  • 400 gr fasole pestrita congelata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 gr ardei gras rosu
  • 2 tije telina Apio
  • 150 gr rosii pasate
  • 2 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • cimbru uscat
  • piper negru macinat
  • sare
  • leustean

Mod de preparare

Curatam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul il taiem in semirondele, telina si ardeiul gras cubulete.

In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul, ceapa, telina si ardeiul gras. Cand legumele s-au inmuiat usor, adaugam boabele de fasole. Stingem cu apa calda, adaugam piper, cimbru si foaia de dafin si fierbem la foc mic spre mediu 35 de minute sau pana fasolea este aproape gata. Adaugam rosiile si mai fierbem 19 minute. Potrivim de sare si piper. Adaugam leusteanul tocat si oprim  focul. Acoperim cu un capac pentru 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe pestrita congelata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dresală (sărbușcă) de legume

Postat de ela2015

Dresală (sărbușcă) de legume

Într-o oală înaltă (oala în care vom pregati ciorba) punem 500 ml. de apă rece la încălzit. Cănd apa bolborosește ușor punem rondelele de morcovi la fiert (pentru 20...

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de Irina

Ciorba radauteana

Dupa ce am spalat si curatat puiul l-am transat in bucati si l-am pus la fiert. Dupa ce am am curatat spuma formata la suprafata, am adaugat legumele intregi, curatate si spalate. Am lasat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 21.01.2022, 11:48
Buna!
la 21.01.2022, 11:54
Pe placul meu...!
la 21.01.2022, 12:16
la 21.01.2022, 12:47
la 21.01.2022, 21:43

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking