Ingrediente
- 200 g pastrama de porc afumata
- 100 ml ulei
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei Kapia
- putina sare
- 400 g fasole boabe cruda
- circa 1 l apa
- putin piper proaspat macinat
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 2 linguri de rosii pregatite pentru iarna
- 3 fire de leustean verde
Mod de preparare
Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele groase), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si tocat) si putina sare. Se lasa sa se inabuse, apoi se adauga fasolea boabe (spalata), apa, putin piper proaspat macinat si boiaua de ardei dulce. Se fierbe totul, iar la final se adauga rosiile. Se mai clocoteste ciorba 1-2 minute, se ia de pe foc si se adauga leusteanul verde (spalat si tocat). Se potriveste de sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|